ΗΠΑ: 27 χρόνια φυλάκισης στον μεγαλύτερο διανομέα υλικού παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο


Ο Αμερικανοϊρλανδός Ερικ Εοϊν Μαρκές- ο πιο δραστήριος πάροχος εικόνων παιδικής κακοποίησης  στον κόσμο κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στην Ιρλανδία- φυλακίστηκε για 27 χρόνια.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν περισσότερες από 8,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο σε διακομιστές του dark web που δημιουργήθηκαν από τον Μάρκες.

Ο 36χρονος Μάρκες δημιούργησε και χειρίστηκε διακομιστές υπολογιστών στο σκοτεινό ιστό που επέτρεψαν στους χρήστες να έχουν ανώνυμα πρόσβαση σε εκατομμύρια παράνομες εικόνες και βίντεο. Σε πολλά από αυτά υπήρχαν αποτρόπαιες εικόνες βιασμού και βασανιστήρια βρεφών και νηπίων. Οι αστυνομικοί μιλούν για σκηνικά απίστευτης αγριότητας,

Ο αμερικανός δικαστής Theodore Chuang είπε στον Μάρκες ότι τα εγκλήματά του ήταν ισοδύναμα με εκείνα ενός «βασιλιά των ναρκωτικών». «Αυτό το έγκλημα ήταν πραγματικά αποτρόπαιο» είπε χαρακτηριστικά.

Πριν μάθει την ποινή του, ο δράστης ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και έλεος από το δικαστήριο. «Έχω καταστρέψει τη φήμη μου και τη φήμη της οικογένειάς μου. Δώστε μου μια δεύτερη ευκαιρία », είπε. Ο δικαστής συμφώνησε να συστήσει στο ομοσπονδιακό γραφείο των φυλακών να μειώσει την ποινή κατά οκτώ χρόνια επειδή είχε τεθεί υπό κράτηση στην Ιρλανδία και τις ΗΠΑ από τη σύλληψή του το 2013.

Τον διέταξε επίσης να καταβάλει ποσό ύψους 87.000 δολαρίων στα θύματα των εικόνων κακοποίησης παιδιών που βοήθησε να διανεμηθούν.

Ο εισαγγελέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Ralph Paradiso δήλωσε ότι ο Mάρκες δημιούργησε μια διαδικτυακή κοινότητα για σεξουαλικά αρπακτικά όπου μπορούσαν να κακομεταχειρίζονται και να εκμεταλλεύονται ανώνυμα παιδιά και να μοιράζονται τις φρικτές εικόνες που δημιούργησαν. «Συγκεντρώθηκαν και εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά παιδιά», είπε. «Απολάμβαναν τη σεξουαλική εκμετάλλευση».

Ο Mάρκες έχει διπλή υπηκοότητα και θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ιρλανδία μετά την ποινή του. «Δεν υπάρχει κανείς σε αυτήν την αίθουσα του δικαστηρίου που να μην νιώθει αηδία από αυτό που συνέβη σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του. Πρόσθεσε όμως ότι έχει μετανιώσει.

Ο Mάρκες δήλωσε ένοχος τον Φεβρουάριο του 2020 για τη δημιουργία και τη λειτουργία μιας υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων που ονομάζεται “Freedom Hosting” στο darknet μεταξύ 2008 και 2013.

Το darknet είναι ένα κρυπτογραφημένο μέρος του διαδικτύου, προσβάσιμο μόνο μέσω εργαλείων που παρέχουν ανωνυμία. Οι ερευνητές βρήκαν πάνω από 8,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στον διακομιστή Freedom Hosting, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο Mάρκες ζούσε στην Ιρλανδία την εποχή των αδικημάτων. Εκδόθηκε στο Μέριλαντ τον Μάρτιο του 2019. Ομολόγησε την ενοχή του για συνωμοσία για τη διαφήμιση παιδικής πορνογραφίας.

Από τους λογαριασμούς του που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο της Ιρλανδίας αποδεικνύεται πως πληρωνόταν αδρά για το υλικό που διέθετε μέσω Διαδικτύου. Είχε λογαριασμούς ακόμα και στη Ρουμανία, ενώ εκτιμάται πως ίσως μεθόδευε τη διαφυγή του στη Ρωσία, καθώς αναζητούσε πληροφορίες για την έκδοση βίζας για τη χώρα αυτή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ