ΣΥΡΙΖΑ: «Ακροδεξιά» παιχνίδια του Μητσοτάκη με τη φωτιά

Για «ακροδεξιά» παιχνίδια του Μητσοτάκη με τη φωτιά μιλάνε στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και την υπόθεση Μπογδάνου

Την άποψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει ηθελημένα τα μάτια του σε περιπτώσεις βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που πολιτεύονται με ακροδεξιό λόγο, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της φασιστικής λογικής, καταθέτουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση Μπογδάνου.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η σιωπή με την οποία το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να αντιμετωπίσει την κίνηση του βουλευτή της Ά Αθηνών Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευμα από ενημερωτική ιστοσελίδα -που του άνηκε μέχρι το 2019- που περιείχαν τα ονόματα πεντάχρονων αλλοδαπών παιδιών που έγιναν δεκτά σε παιδικούς σταθμούς, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Αντίθετα, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο που εκπορεύεται από τον ίδιο και σαν στόχο έχει να σταματήσει τις διαρροές που εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία προς τα δεξιά της. Για τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Διότι, όπως αναφέρουν, δεν πρόκειται μόνο για πράξη πολιτικά και ηθικά αποτρόπαιη, αλλά για μία ενέργεια η οποία παραβιάζει ξεκάθαρα μία σειρά από νόμους της χώρας.

Μάλιστα, ως προς το νομικό σκέλος της υπόθεσης, θεωρούν ότι σε μία ευνομούμενη Πολιτεία η παρέμβαση της Δικαιοσύνης θα θεωρούνταν αυτονόητη, όπως σημείωσε σε ανακοίνωση του και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα για μη θεσμικές σχέσεις ανάμεσα στη κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη.

Επιστρέφοντας στο πολιτικό σκέλος, η Κουμουνδούρου μιλάει ξεκάθαρα για μία «ακροδεξιά» στροφή της κυβέρνησης. Γιατί δεν είναι μόνο η υπόθεση Μπογδάνου που οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά μία σειρά από κινήσεις που κατά τη γνώμη τους επιβεβαιώνει τα όσα υποστηρίζουν.

Το βασικότερο, είναι όπως λένε, η συμμετοχή στη κυβέρνηση -και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης- των τριών πάλαι ποτέ «σωματοφυλάκων» του Γιώργου Καρατζαφέρη στο ΛΑΟΣ. Του Άδωνι Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη και του Θάνου Πλεύρη. Μάλιστα, η υπουργοποίηση του τελευταίου κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, δείχνει για τον ΣΥΡΙΖΑ μία ξεκάθαρη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να μαζέψει πίσω στο -κατά τον Ευάγγελο Αβέρωφ- «μαντρί» της, τις ακροδεξιές ψήφους που συγκέντρωσε το 2019.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσουν και την ανοχή που δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε δευτεροκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που χρησιμοποιούν κατά κόρον ρατσιστική φρασεολογία, αλλά και σε βουλευτές του κόμματος του που εμφανίζονται δίπλα, δίπλα με νεοναζί σε εμφυλιοπολεμικές εκδηλώσεις, όπως στου «Μακρυγιάννη» ή στο Βίτσι, όπου το 2020 είχε ανακοινωθεί η παρουσία του τότε υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή – η οποία εν τέλει ακυρώθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ