Κίνα: Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως έχει εμβολιάσει πλήρως περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο κατοίκους

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως έχει εμβολιάσει πλήρως κατά της Covid-19 περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο κατοίκους, δηλαδή πάνω από το 70% του πληθυσμού της.

Η χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη (1,4 δισεκατομμύριο κάτοικοι), όπου ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 2019, είχε διαθέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου συνολικά 2,16 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Μι Φενγκ.

Η πρώτη χώρα που επλήγη από την πανδημία, ήταν επίσης η πρώτη που βγήκε απ’ αυτή ήδη από την άνοιξη του 2020, μετά την υιοθέτηση ριζοσπαστικών μέτρων, κυρίως τον γενικευμένο εντοπισμό των κρουσμάτων και το οιονεί κλείσιμο των συνόρων της.

Εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη σποραδικά με περιορισμένες επιδημικές αναζωπυρώσεις, όπως αυτές τις τελευταίες ημέρες στην επαρχία Φουτζιάν (ανατολική Κίνα) με περίπου 50 κρούσματα να εντοπίζονται κάθε ημέρα. Ο επίσημος αριθμός των θανάτων από την Covid παραμένει στους 4.636.

Η χώρα άρχισε από τα τέλη της περυσινής χρονιάς να εμβολιάζει τον πληθυσμό της, κυρίως με δύο εμβόλια των εργαστηρίων Sinovac και Sinopharm που χορηγούνται σε δύο δόσεις.

Εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητά τους, ιδιαίτερα έναντι των πιο ανθεκτικών στελεχών του ιού όπως η παραλλαγή Δέλτα. Το Πεκίνο προς το παρόν δεν έχει εγκρίνει τη διακίνηση ξένων εμβολίων στην επικράτειά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ