Δραστήρια βήματα Τουρκίας στην διεθνή αμυντική αγορά μέσω IDEAS – Πακιστάν


Συνολικά 25 τουρκικές εταιρείες θα συμμετάσχουν την 10ο διεθνή αμυντική έκθεση IDEAS του Πακιστάν γεγονός που αποδεικνύει την αυξανόμενη τουρκική επιρροή στα αμυντικά πράγματα της ασιατικής χώρας.

H IDEAS που θα διεξαχθεί μεταξύ 27ης και 30ης Νοεμβρίου αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τις αμυντικές εξελίξεις στην περιοχή και όχι μόνο, καθώς προσελκύει συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Το τουρκικό περίπτερο καλύπτει έκταση 1.750 τ.μ. και είναι ένα από τα μεγαλύτερα της έκθεσης. Οι Τούρκοι ελπίζουν, μέσω της έκθεσης, να διεισδύσουν και στην αφρικανική αμυντική αγορά.

Φυσικά η τουρκική αμυντική βιομηχανία διατηρεί άριστες σχέσεις με το Πακιστάν το οποίο θα προμηθευτεί τέσσερις κορβέτες MILGEM. Τα δύο πλοία θα ναυπηγηθούν στην Τουρκία και τα άλλα δύο στο Πακιστάν.

Τουρκία και Πακιστάν έχουν επίσης κατέληξαν σε συμφωνία προμήθειας από το δεύτερο 30 τουρκικών επιθετικών ελικοπτέρων T129. «Οι διαπραγματεύσεις της ΤΑΙ με το πακιστανικό υπουργείο Άμυνας ολοκληρώθηκαν», δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος. Το Τ129 αναπτύχθηκε από την τουρκική ΤΑΙ και τη AgustaWestland.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ