Ανάλυση Moderna: Παραδέχεται τη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου covid σε βάθος χρόνου

Ανάλυση Moderna: Η Moderna κυκλοφόρησε ένα σύνολο δεδομένων που έδειξαν ότι το εμβόλιο COVID-19 είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων υγείας ή θανάτου από «παραλλαγές ανησυχίας», αλλά παραδέχεται ότι η αποτελεσματικότητα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε όσοι έλαβαν το εμβόλιο πέρυσι ήταν δύο φορές πιο πιθανό να προσβληθούν από μια σημαντική παραλλαγή του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα δεδομένα, τα οποία δημοσίευσε η Moderna την Τετάρτη, μια “μελέτη δείχνει χαμηλότερο κίνδυνο νέας μόλυνσης σε συμμετέχοντες που εμβολιάστηκαν πιο πρόσφατα (διάμεσος 8 μήνες μετά την πρώτη δόση) από τους συμμετέχοντες που εμβολιάστηκαν πέρυσι (διάμεσος 13 μήνες μετά την πρώτη δόση).”

Μια δοκιμή της Moderna που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, με την ονομασία «Φάση 3 Μελέτη Cove» (Phase 3 COVE Study), αποκάλυψε ότι «88 πρωτοποριακά κρούσματα COVID-19 σημειώθηκαν στην πιο πρόσφατα εμβολιασμένη ομάδα (49,0 περιπτώσεις ανά 1000 άτομα) σε σύγκριση με 162 περιπτώσεις στην ομάδα που εμβολιάστηκαν πέρυσι (77,1 περιπτώσεις ανά 1000 άτομα). ” Και στις δύο ομάδες, η Moderna τόνισε ότι “παρατηρήθηκαν μόνο 19 σοβαρές περιπτώσεις”. Ενώ υπήρχε μια “αριθμητική τάση προς ένα χαμηλότερο ποσοστό σοβαρών κρουσμάτων στις ομάδες που εμβολιάστηκαν πιο πρόσφατα”.

Η Moderna επέμεινε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν αρκετά χαμηλός ώστε η τάση «να μην είναι σημαντική».

Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι εμβολιάστηκαν νωρίτερα είχαν 50% υψηλότερο ποσοστό συμπτωματικών περιπτώσεων κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου σε σύγκριση με εκείνους που είχαν λάβει τον εμβολιασμό αργότερα. Σε μια δήλωση που εκδόθηκε μαζί με τα δεδομένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Stéphane Bancel επέμεινε ότι τα δεδομένα “υποστηρίζουν την ανάγκη για αναμνηστική” λήψη.

“Είναι πολλά υποσχόμενο να δούμε κλινικά και πραγματικά δεδομένα που προσθέτουν στο αυξανόμενο σύνολο δεδομένων για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου COVID-19 Moderna “, δήλωσε ο Bancel για την ανέκδοτη ανάλυση. “Ο αυξημένος κίνδυνος σημαντικών λοιμώξεων σε συμμετέχοντες στη μελέτη COVE που εμβολιάστηκαν πέρυσι σε σύγκριση με αυτούς που εμβολιάστηκαν πιο πρόσφατα αποδεικνύει τον αντίκτυπο της εξασθένισης της ανοσίας και υποστηρίζει την ανάγκη για αναμνηστικό πλάνο για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων προστασίας.

Η Moderna έχει επίσης ζητήσει άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ενισχυτικό εμβόλιο τρίτης δόσης, το οποίο θα είναι το μισό της δόσης του υπάρχοντος εμβολίου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ