ΗΠΑ CDC: Τα κράτη με υψηλό ποσοστό παχυσαρκίας σχεδόν διπλασιάζονται από το 2018


ΗΠΑ CDC: Τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη περιλαμβάνουν στοιχεία έως το 2020 Τα ποσοστά παχυσαρκίας ενηλίκων αυξάνονται, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Τετάρτη, σημειώνοντας 16 πολιτείες με επιπολασμό παχυσαρκίας ενηλίκων τουλάχιστον 35%, από εννέα πολιτείες το 2018.

Δεκάδες πολιτείες ξεπέρασαν το όριο το 2019 και η λίστα των πολιτειών περιλαμβάνει τώρα: “Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Ντέλαγουερ (νέα φέτος), Ιντιάνα, Αϊόβα (νέα φέτος), Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μίσιγκαν, Μισισιπή, Οχάιο ( νέα φέτος), Οκλαχόμα, Νότια Καρολίνα, Τενεσί, Τέξας (νέα φέτος) και Δυτική Βιρτζίνια », έγραψε ο Οργανισμός Υγείας σε ανακοίνωσή του. Τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη περιλαμβάνουν δεδομένα έως το 2020 και προέρχονται από τη συνεχιζόμενη τηλεφωνική έρευνα του Συστήματος επιτήρησης παραγόντων κινδύνου συμπεριφοράς.Behavioral Risk Factor Surveillance System.

Τα CDC ανέφεραν επίσης “αξιοσημείωτες φυλετικές και εθνοτικές ανισότητες”, με μηδενικές πολιτείες που έχουν υψηλή επικράτηση παχυσαρκίας μεταξύ των μη Ισπανόφωνων κατοίκων της Ασίας και 35 κρατών και η Περιφέρεια της Κολούμπια κατατάσσεται πάνω από το ποσοστό παχυσαρκίας 35% μεταξύ των μη Ισπανόφωνων κατοίκων των Μαύρων, μεταξύ άλλων ανισοτήτων.

Η παχυσαρκία είναι μια κοινή, χρόνια ασθένεια που αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις, ορισμένους καρκίνους και επιδείνωση της ψυχικής υγείας, σημειώνουν τα CDC. Η παχυσαρκία αυξάνει επίσης τον κίνδυνο σοβαρής κρίσης της νόσου COVID-19 μετά από ιογενή λοίμωξη.

Πρόσθετα ευρήματα την Τετάρτη έδειξαν ότι ο επιπολασμός της παχυσαρκίας μειώθηκε μεταξύ των ατόμων με ανώτατη εκπαίδευση και τα Μεσοδυτικά και Νότια είχαν τον υψηλότερο επιπολασμό παχυσαρκίας, με 34% το καθένα, ακολουθούμενα από τη Δύση και τα Βορειοανατολικά, στο 29,3% και 28%, αντίστοιχα. Επιπλέον, οι ενήλικες ηλικίας 18-24 ετών είχαν το χαμηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας (19,5%) έναντι των ενηλίκων ηλικίας 45-54 ετών με τον υψηλότερο επιπολασμό περίπου 38%.

“Για να αλλάξει η τρέχουσα πορεία της παχυσαρκίας θα χρειαστεί μια συνεχής, ολοκληρωμένη προσπάθεια από όλα τα μέρη της κοινωνίας”, έγραψαν τα CDC σε ανακοίνωσή τους. “Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τις υπάρχουσες ανισότητες στην υγεία και να αντιμετωπίσουμε τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας, όπως η φτώχεια και η έλλειψη πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε ισότητα στην υγεία”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ