Νίκος Σύψας: Η ανησυχητική πρόβλεψη για τα παιδιά και τον κορονοϊό μέχρι τα Χριστούγεννα

Ο κ. Σύψας αναφερόμενος στους γονείς, τόνισε ότι πριν πάρουν την απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών τους θα πρέπει να συγκρίνουν δύο κινδύνους

«Καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας για τα ανεμβολίαστα παιδιά αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί να μην είναι γνωστό το τι θα γίνει με το εμβόλιο μετά από δέκα χρόνια, αλλά είναι γνωστό το τι θα γίνει αν ένα παιδί κολλήσει το ιό.

«Ξέρουμε ότι πλέον βγαίνουν πολλές αναφορές στην βιβλιογραφία για παιδιά που έχουν το long covid δηλαδή μακροχρόνιες επιπλοκές από τον κορονοϊό όπως τεράστια κόπωση, κατάθλιψη, διαταραχές σε διάφορα όργανα όπως πνεύμονες, καρδιά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής στη συνέχεια τόνισε ότι οι γονείς πριν πάρουν την απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών τους θα πρέπει να συγκρίνουν δύο κινδύνους και να πάρουν μια απόφαση: «Τον κίνδυνο από το εμβόλιο που είναι απειροελάχιστος και τον κίνδυνο από την covid».

Αναφερόμενος στην μετάλλαξη «Δέλτα» υπογράμμισε ότι είναι πολύ μεταδοτική και προσβάλει και τα παιδιά. «Τα παιδιά θα μολυνθούν κάποια στιγμή αν δεν εμβολιαστούν. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ μεγάλη εξάπλωση του ιού. Όλα τα παιδιά θα εκτεθούν αργά ή γρήγορα».

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι σε ένα μήνα θα γίνει επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία υπογραμμίζοντας πως είναι τελεσίδικό ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ