Αθλητισμός: Τι συμβαίνει στην καρδιά σας όταν αθλείστε [vid]

Οι καρδιαγγειακές (καρδιακές) παθήσεις είναι από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Ωστόσο, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να λάβετε για να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων. Ο Δρ Frederick Basilico, Γενικός Ιατρός και Διευθυντής Καρδιολογίας στο NEBH (New England Babtist Hospital), σημειώνει ότι ένα από αυτά τα βήματα περιλαμβάνει την άσκηση, η οποία μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς, να ανατρέψει μερικούς από τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

  • Πώς επηρεάζει η άσκηση την καρδιά σας;

Η καρδιά είναι ένας μυς που γίνεται πιο αποτελεσματικός με την άσκηση. Όταν ασκείστε, οι μύες σας βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, απομακρύνοντας μέρος της πίεσης και της προσπάθειας από την καρδιά. Δεν χρειάζεται τόσο πολλή δουλειά για την άντληση αίματος και η καρδιά γίνεται ισχυρότερη σταδιακά.

Καθώς αρχίζετε να ασκείστε, η καρδιά σας θα συστέλλεται γρηγορότερα και η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη μεταφορά οξυγονωμένου αίματος στους μύες. Καθώς η ζήτηση για αίμα αυξάνεται, η καρδιά θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τη ζήτηση αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό και επίσης αυξάνοντας την ένταση με την οποία συστέλλεται. Με την αύξηση της παροχής οξυγόνου: η καρδιά σας θα έχει περισσότερους παλμούς ανά λεπτό και μια πιο δυνατή συστολή κάθε φορά που χτυπά, ώστε να μπορεί να αντλεί μεγαλύτερη ποσότητα αίματος σε όλο το σώμα.

  • Τα οφέλη της άσκησης

Η άσκηση έχει μακροπρόθεσμα καρδιαγγειακά οφέλη. Αυτά περιλαμβάνουν μειωμένο καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης, βελτιωμένη ικανότητα αναπνοής, μειωμένη αρτηριακή πίεση σε κατάσταση ηρεμίας, αυξημένη καύση θερμίδων που θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους και μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτά τα καρδιαγγειακά οφέλη βοηθούν στη διαχείριση της χοληστερόλης. Είναι γνωστό ότι η άσκηση μπορεί να αυξήσει την HDL (καλή) χοληστερόλη.  Επιπλέον, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μέσω της διατροφής, η αποφυγή τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και η υιοθέτηση της φυσικής δραστηριότητας ως μέρους του τρόπου ζωής σας είναι σημαντικά βήματα για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here