Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλήσεις – Τι είπε για το μεταναστευτικό


EUMED 9: Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των ηγετών που συμμετείχα στη Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στη Μεσόγειο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ενώ τόνισε πως το μεταναστευτικό δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιστρέψει στο status του 2015.

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας μετά τη Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στη Μεσόγειο, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Τουρκία θα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο και απέναντι στην Κύπρο.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις υβριδικές απειλές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών. Όπως ανέφερε, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η χώρα δεν θα επιτρέψει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα – μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν – όπως αυτό του 2015.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και για την εκστρατεία των εμβολιασμών, αναφέροντας πως θα συνεχιστεί η επιχείρηση της πειθούς χωρίς να διακοπεί η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ