Μηλόξυδο έκζεμα: Μπορεί το μηλόξυδο να βοηθήσει με το έκζεμα; [vid]

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων οξύτητας του δέρματος, ωστόσο, καμία υψηλής ποιότητας έρευνα δεν υποδεικνύει ότι το ξύδι μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα του εκζέματος, αν και υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με το Scratch Pad της Εθνικής Ένωσης Εκζέματος, η προσθήκη 2 φλιτζανιών μηλόξιδοy σε ένα ζεστό μπάνιο βοηθά στην ενυδάτωση και ανακούφιση του δέρματος.

Τα πολλά αναφερόμενα οφέλη της χρήσης μυλόξιδου στο δέρμα μπορεί να οφείλονται στους ακόλουθους λόγους:

  • Εξισορρόπηση των επιπέδων οξύτητας του δέρματος

Τα όξινα συστατικά μπορεί να βελτιώσουν τα συμπτώματα των δερματικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος, βοηθώντας στην αποκατάσταση του επιπέδου οξύτητας του δέρματος. Το δέρμα είναι φυσικά όξινο, το οποίο το βοηθά να προστατεύεται από βακτηριακή μόλυνση.

Μια μελέτη του 2016 σε ποντίκια διαπίστωσε ότι η εφαρμογή μιας κρέμας με βάση το ξίδι βοήθησε στη διατήρηση του pH του δέρματος και στην αναστολή της ανάπτυξης βλαβών εκζέματος. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη διερευνήσει αυτές τις επιδράσεις στον άνθρωπο.

Εν τω μεταξύ, οι συγγραφείς μιας μελέτης του 2017 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πολύ αλκαλικά ή βασικά σαπούνια και καθαριστικά μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα και να επιδεινώσουν το έκζεμα.

  • Διαχείριση φλεγμονής και λοίμωξης

Περαιτέρω έρευνες υποδεικνύουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τη μόλυνση. Επομένως, η εφαρμογή του στο δέρμα μπορεί να μειώσει το πρήξιμο που σχετίζεται με το έκζεμα και να αποτρέψει τη μόλυνση του σκασμένου δέρματος.

  • Είναι ασφαλής η χρήση μηλόξυδου για το έκζεμα;

Το μηλόξυδο είναι ιδιαίτερα όξινο. Σε ορισμένες περιπτώσεις και όταν χρησιμοποιείται υπερβολικά, το ξύδι μπορεί να βλάψει το σώμα, για παράδειγμα προκαλώντας εγκαύματα.

Μιλήστε πάντα με έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε φυσικές θεραπείες σε σημεία εκζέματος ή άλλων δερματικών παθήσεων. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μικρές, αραιωμένες ποσότητες ξιδιού και να ελέγχετε προσεκτικά το δέρμα για τυχόν αντιδράσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο

  • Προσθέστε το σε ένα ζεστό μπάνιο. Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια μηλόξιδο στην μπανιέρα σας, μουλιάστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε το σώμα σε δροσερό νερό.
  • Χρησιμοποιήστε το σε υγρό περιτύλιγμα σώματος. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό βαμβακερό ύφασμα ή γάζα στο μείγμα. Τυλίξτε με αυτό την περιοχή που έχετε το έκζεμα.
  • Εφαρμόστε το ως μάσκα μαλλιών. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με 1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο. Εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής αμέσως μετά το ντους. Το ξύδι μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτικό φράγμα για το δέρμα και να βελτιώσει τη διατήρηση της υγρασίας του.
  • Άλλοι αναφέρουν ότι το μηλόξυδο είναι ένα αποτελεσματικό τονωτικό και ενυδατική κρέμα.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here