Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής 2021: Στροφή στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Η πανδημία μας έμαθε να δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία μας. Πολύ συχνά μάλιστα οι άνθρωποι ωθούνται σε αμφιλεγόμενες αποφάσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν προστασία απέναντι στη νόσο αυτή που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα εδώ και αρκετούς μήνες. Ως εκ τούτου, έχει αναφερθεί αύξηση σε ποσοστό 50% ως προς τους καταναλωτές που αναζητούν βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής με στόχο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι καταναλωτές δείχνουν να επιλέγουν συμπληρώματα που περιέχουν τα ακόλουθα:

  • ψευδάργυρο
  • σελήνιο
  • βιταμίνες του συμπλέγματος Β
  • βιταμίνη C
  • βιταμίνη D
  • Εναλλακτικές θεραπείες υγείας (όπως η εχινάκεια, ο κουρκουμάς και το τζίντζερ)

Κορυφαίες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής

Η βιταμίνη D συνεχίζει να είναι η κορυφαία θρεπτική ουσία για τη γενική υγεία. Παίζει βασικό ρόλο στην ανοσία, στην ψυχική ευεξία, στην υγεία των οστών και του δέρματος. Επίσης βοηθά πάρα πολύ στην προστασία από χρόνιες ασθένειες. Μάλιστα διάφορες μελέτες συνέδεσαν τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών COVID-19. Περισσότερες μελέτες, ωστόσο, απαιτούνται για σαφή συμπεράσματα.

Την ίδια στιγμή, η δημοφιλία της βιταμίνης C αποδεικνύεται κλασική. Από το απλό κρυολόγημα μέχρι τις πλέον εξελιγμένες παθήσεις που επιτίθενται στον οργανισμό, η βιταμίνη C πάντοτε βοηθά. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ προλαμβάνει περαιτέρω εξάντληση και προωθεί την ανάρρωση του ασθενούς πολύ πιο γρήγορα.

Μία ακόμη τάση στο χώρο της διατροφής έχει να κάνει με τα μανιτάρια. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας πιστεύουν ότι τα εκχυλίσματα φαρμακευτικών μανιταριών θα γίνουν μέρος αυτής της τάσης. Πολλές ποικιλίες έχουν χρησιμοποιηθεί για ολόκληρες χιλιετίες στην παραδοσιακή ιατρική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιομηχανία φαρμακευτικών μανιταριών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα $261,8 εκατομμύρια έως το 2026.

Πώς προβλέπεται το μέλλον;

Το 2021, ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενες αυτές οι αλλαγές στη βιομηχανία βιταμινών και συμπληρωμάτων. Μετά την πανδημία όμως που μας άλλαξε τη ζωή σε τόσα πολλά και διαφορετικά επίπεδα, πώς προδιαγράφεται το μέλλον; Φαίνεται λοιπόν ότι πρόκειται να δούμε περισσότερες εταιρείες συμπληρωμάτων να επικεντρώνονται στη διατροφή σε σχέση με το σώμα αλλά και το πνεύμα. Ταυτόχρονα, θα είναι αρκετά πιο διαφανείς ως προς τα συστατικά που χρησιμοποιούν.

Είναι σημαντικό επίσης να σημειωθεί ότι παρά τον πιθανό ρόλο στην υποστήριξη της ανοσολογικής υγείας, δεν έχει αποδειχθεί ότι συμπληρώματα διατροφής προλαμβάνουν ή θεραπεύουν ασθένειες, όπως η COVID-19. Και ενώ αυτές οι τάσεις είναι συναρπαστικές, είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον γιατρό σας προτού δοκιμάσετε νέες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here