ΝΑΤΟ: Σε διπλό ταμπλό η Τουρκία – «Άνοιγμα» στις ΗΠΑ αλλά στο βάθος… μέχρι και S-500 από Ρωσία


Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας βρέθηκε στην Αθήνα για το συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και πρόσφερε «λευκή επιταγή» στις ΗΠΑ την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν επιμένει για τους S-400 και κάνει λόγο για εμπλοκή της Άγκυρας και στην κατασκευή των S-500.

Στην Αθήνα βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ. Ο Τούρκος στρατηγός είναι προσκεκλημένος στο συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, και στη διάρκειά της έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που εμφανίζει η Άγκυρα στη διεθνή διπλωματία το τελευταίο διάστημα. Τη στιγμή που οι προκλήσεις στη Μεσόγειο έχουν κορυφωθεί, με τη νέα NAVTEX, την παρουσία του Yunus S στο σύμπλεγμα του Καστελόριζο και την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού ανοικτά της Κρήτης, ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έδωσε… γη και ύδωρ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, Γιασάρ Γκιουλέρ πρότεινε στη διάρκεια της συνεδρίασης να μεταφερθεί η ναυτική βάση του ΝΑΤΟ στο ναύσταθμο της Σμύρνης ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η Τουρκία παραμένει στη διάθεση της Συμμαχίας, και κατ’ επέκταση των ΗΠΑ, για να χρησιμοποιήσουν όποια βάση θέλουν στην επικράτεια της χώρας.

Λεγόμενα, φυσικά, αντίθετα με αυτά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επιμένει στην εμπλοκή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των S-400. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσφατα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα των S-500 που προωθεί η Ρωσία, αναφέροντας ότι δεν αποκλείεται η Άγκυρα να έχει συμμετοχή στην κατασκευή τους. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η Τουρκία για ακόμα μια φορά προσπαθεί να «πατήσει σε δυο βάρκες» και να διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ