Αφυδάτωση δέρμα: Πώς να την αποφύγετε για λαμπερή, υγιή επιδερμίδα


Η αφυδάτωση σας ζημιώνει, με τρόπους που ούτε καν συνειδητοποιείτε. Δεν είναι μόνο θέμα απώλειας βάρους. Σχετίζεται με την ίδια την επιβίωση, καθώς το νερό είναι αναπόσπαστο μέρος του σώματός σας. Η υγεία σας εξαρτάται από το πόσο νερό πίνετε και πόσο συχνά το κάνετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι επιτακτική ανάγκη να εντοπίσετε την αφυδάτωση άμεσα και να επιληφθείτε του θέματος μια και καλή. Αλλά και η ομορφιά είναι στενά συνυφασμένη με το νερό. Πώς νομίζετε ότι λάμπει η επιδερμίδα;

Πολλοί πιστεύουν πως η αφυδάτωση αποφεύγεται εάν καταναλώνουν νερό όταν διψούν. Αν και είναι μια καλή αρχή, εντούτοις αυτό ενδέχεται να σας παραπλανήσει. Ποια είναι λοιπόν τα προειδοποιητικά σημάδια; Πρώτα απ’ όλα, η αφυδάτωση προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο δέρμα. Μπορεί να αισθάνεστε το δέρμα σας τραχύ, λιγότερο ελαστικό από όσο ήταν, ξεφλουδισμένο ή σκασμένο. Τα χείλη σας μπορεί επίσης να σπάνε. Όσο για το στόμα σας, θα το νιώθετε κολλώδες και στεγνό. Αυτό όχι μόνο θα σας φέρει δυσφορία, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει τη δημιουργία βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα.

Η αφυδάτωση παίζει καθοριστικό ρόλο στο πεπτικό σύστημα, προκαλώντας δυσκοιλιότητα ή επιδεινώνοντας την κατάσταση. Όταν είστε αφυδατωμένοι, αντιμετωπίζετε επίσης κόπωση, πονοκεφάλους, ναυτία και ομιχλώδη σκέψη. Η αρτηριακή σας πίεση μειώνεται σημαντικά, ενώ κινδυνεύετε επίσης να αισθάνεστε κατάθλιψη όλη την ώρα. Τέλος, η αφυδάτωση αυξάνει την πείνα. Όσοι από εσάς στοχεύετε στην απώλεια βάρους θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό νερό, ακόμη περισσότερο από αυτό που χρειάζεται το σώμα σας.

Πώς να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση μια για πάντα

  • Μόλις παρατηρήσετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να αναλάβετε δράση. Είναι απαραίτητο να τηρήσετε ένα πρόγραμμα, το οποίο σας παρακινεί να πίνετε περισσότερο νερό σε καθημερινή βάση. Αυτό θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε την υγεία σας. Θα νιώσετε πιο ανάλαφροι, πιο ευτυχισμένοι, γεμάτοι ενέργεια. Για παράδειγμα, θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερα υγρά στη διατροφή σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε σούπες, ζωμούς, smoothies, ροφήματα, καθώς και φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας.
  • Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε τα διουρητικά. Η καφεΐνη δρα ως διουρητικό, οπότε πρέπει να μειώσετε τον καφέ. Το αλκοόλ πρέπει επίσης να αποφεύγεται. Εάν είστε έξω με φίλους, τότε πρέπει να είστε προσεκτικοί. Ιδανικά, πρέπει να πίνετε νερό ανάμεσα στα αλκοολούχα κοκτέιλ σας. Μετά από μια βραδινή έξοδο, είναι ζωτικής σημασίας να αναπληρώσετε το νερό που έχετε χάσει. Προσέξτε να μην επαναλάβετε το ίδιο μοτίβο, καθώς το σώμα σας έχει ήδη εξαντληθεί.
  • Ένα άλλο κόλπο που θα σας βοηθήσει με την αφυδάτωση είναι να προσθέσετε ηλεκτρολύτες στο νερό σας. Είναι αλήθεια ότι, όταν χάνετε πολύ νερό, μπορεί να αντιμετωπίσετε υπονατριαιμία. Αυτό συμβαίνει όταν το νάτριο στο σώμα σας φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ως αποτέλεσμα, οι νευρολειτουργίες σας επιδεινώνονται, έχετε κράμπες και αισθάνεστε κυκλοθυμία. Για να αποφύγετε όλα αυτά, πάρτε κάποια συμπληρώματα ηλεκτρολυτών από το φαρμακείο. Ή αλλιώς, προσθέστε λίγο θαλασσινό αλάτι στο νερό σας!

Ό, τι κι αν κάνετε, παρακολουθήστε την πρόοδό σας για μελλοντική αναφορά. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε κίνητρο να συνεχίσετε. Το νερό είναι ζωή. Χωρίς αρκετό νερό, το σώμα σας στερείται ισορροπίας. Ανακτήστε αυτήν την ισορροπία μέσω στοχευμένων λύσεων και απολαύστε τα οφέλη της διατήρησης επαρκούς ενυδάτωσης. Η επιδερμίδα σας θα σας ευγνωμονεί!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ