Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Νέο «άνοιγμα» προς την Αίγυπτο – Τι προσφέρει στον Αλ Σίσι

Ρελάνς επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να βελτιώσει τις σχέσεις Τουρκίας και Αιγύπτου. Εκδίδει καταζητούμενους από την κυβέρνηση του Αλ Σίσι στο Κάιρο, σε αντάλλαγμα της έκδοσης γκιουλενιστών στη χώρα του.

Η εμβάθυνση των σχέσεων και οι συνεργασίες που έχει «χτίσει» η Ελλάδα, αλλά και η Κύπρος, με την Αίγυπτο δεδομένα δεν αρέσουν στην Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος αρκετές φορές έχει προσπαθήσει να προσεγγίσει το Κάιρο και τον Αλ Σίσι, με το τελευταίο του «άνοιγμα» να είναι αρκετά «δυνατό» και να προμηνύει εξελίξεις.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, από τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην έκδοση 24 αντιπολιτευόμενων Αιγύπτιων στο Κάιρο. Οι εν λόγω καταζητούμενοι ανήκουν στην οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» και φαίνεται πως μέχρι τώρα είχαν τη στήριξη του προέδρου Ερντογάν.

Την είδηση φέρεται να έχει μεταδώσει και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, υπογραμμίζοντας πως σε αντάλλαγμα αυτής της κίνησης, η Αίγυπτος του Αλ Σίσι θα προχωρήσει στην έκδοση γκιουλενιστών στην Τουρκία. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη συμφωνία να «έκλεισε» στη συνάντηση που είχαν Ερντογάν και Αλ Σίσι στις 8 Σεπτεμβρίου. Παρότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, το γεγονός ότι υπάρχει αναμετάδοση από το κρατικό πρακτορείο της Αιγύπτου ενισχύει την εγκυρότητα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here