Covid -19 Κούβα: Ξεκινά τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας μόλις 2 ετών


Covid -19 Κούβα: Η Κούβα έχει ξεκινήσει τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 2 ετών έναντι της COVID-19 λόγω της απότομης αύξησης των παιδιατρικών λοιμώξεων και των θανάτων που προκαλούνται από τον ιό, ανέφερε το Miami Herald. Οι εμβολιασμοί για παιδιά ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολίασε παιδιά τόσο μικρά. Η Herald ανέφερε ότι 12 παιδιά έχουν πεθάνει από COVID φέτος, συμπεριλαμβανομένων τριών μωρών 2 μηνών, μετά από κανένα παιδικό θάνατο από COVID το 2020.

Η Herald, επικαλούμενη το Κουβανικό Υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι 117.500 ανήλικοι έχουν διαγνωστεί με COVID σε όλη την πανδημία, με 7.660 από αυτούς να θηλάζουν βρέφη. Όπως πολλά άλλα έθνη, η Κούβα είδε αύξηση των παιδιατρικών κρουσμάτων COVID τους τελευταίους μήνες λόγω της παραλλαγής Delta. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι υπήρχαν 3.727 νέα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 236 βρεφών και 16 νεογέννητων, ανέφερε η Herald.

Η Κούβα εμβολιάζει τον πληθυσμό της, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, με το εμβόλιο Soberana που παράγεται από το Ινστιτούτο Finlay με έδρα την Αβάνα, έναν επιστημονικό οργανισμό που δημιουργήθηκε το 1991. «Έχουμε παιδιά που πεθαίνουν, πάσχουν από σοβαρή ασθένεια», δήλωσε ο Vicente Verez Bencomo, MD, διευθυντής του Ινστιτούτου Finlay, σε μια τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Κέντρο Λατινικής Αμερικής του David Rockefeller του Χάρβαρντ.

«Εμβολιάζουμε τα παιδιά, οπότε πλησιάζουμε στο σημείο που έχει καθιερωθεί η ανοσία της κοινότητας». Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων, Εξοπλισμού και Ιατρικών Συσκευών της Δημοκρατίας της Κούβας  CECMED, έδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα στα παιδιά 2 έως 18 ετών να λάβουν δύο δόσεις του εμβολίου Soberana 2, ακολουθούμενη από μία δόση ενισχυτική του Soberana Plus.

Η Κουβανική Αρχή CECMED βασίζει την άδεια εμβολίου σε μια μικρή κλινική δοκιμή 350 παιδιών μεταξύ 3 και 18 ετών. Το Ινστιτούτο Finlay είπε ότι το 99,3% των συμμετεχόντων σε κλινικές δοκιμές ηλικίας 3-11 ετών και το 92,9% των συμμετεχόντων ηλικίας 12-18 ετών είχαν ανταπόκριση αντισωμάτων που ήταν τέσσερις φορές το επίπεδο προ-εμβολιασμού. “Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο SOBERANA 02 είναι ασφαλές για τη χορήγησή του σε παιδιά και εφήβους και ότι το παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας είναι παρόμοιο με αυτό των ενηλίκων”, ανέφερε το Ινστιτούτο Finlay.

Τα αποτελέσματα δεν έχουν δημοσιευτεί σε δημοσιεύσεις με αξιολόγηση από ομοτίμους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το εμβόλιο Pfizer εγκρίθηκε τον Μάιο για παιδιά 12 ετών και άνω, ενώ τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson είναι για άτομα 18 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ