Πρόεδρος ΗΠΑ Μπάιντεν: Επενδύει 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια στον έλεγχο των λοιμώξεων


Πρόεδρος ΗΠΑ Μπάιντεν: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα μια επένδυση 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες – η μεγαλύτερη διάθεση του είδους στην αμερικανική ιστορία. Η διανομή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα κατευθυνθεί προς τη βελτίωση των εργαστηριακών δυνατοτήτων, την κατάρτιση των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, την επέκταση των δεδομένων και τη βοήθεια των γηροκομείων όπου το προσωπικό είναι ιδιαίτερα περιορισμένο.

“Η ουσία είναι η εξής: Η πρόληψη και ο έλεγχος των λοιμώξεων σώζουν ζωές σε ολόκληρο τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης”, δήλωσε η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, MD, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Παρασκευής στον Λευκό Οίκο, “είτε θα σταματήσει η εξάπλωση του SARS-CoV-2 είτε θα περιοριστεί η εξάπλωση άλλων μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων ανθεκτικών στα φάρμακα». Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις αυξήθηκαν το 2020 μετά από συνεχή πτώση για αρκετά χρόνια, είπε.

Τα κεφάλαια θα διανεμηθούν τα επόμενα 3 χρόνια. Τον Οκτώβριο, τα CDC θα χρησιμοποιήσουν 500 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξουν «ομάδες απεργίας» για να βοηθήσουν τα γηροκομεία και τις εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας να ενισχύσουν το προσωπικό και να δώσουν αναμνηστικά πλάνα για τον COVID-19. Τα χρήματα, που εγκρίθηκαν ως μέρος του σχεδίου διάσωσης του προέδρου Joe Biden, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα διανεμηθούν μεταξύ 6.000 νοσοκομείων, 15.400 γηροκομείων και άλλων εγκαταστάσεων μακροχρόνιας περίθαλψης, 7.900 κλινικών αιμοκάθαρσης και 4.700 περιπατητικών χειρουργικών κέντρων. Συνολικά 880 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν σε συνεργάτες υγειονομικής περίθαλψης, ακαδημαϊκά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την ανάπτυξη νέων στρατηγικών πρόληψης και συλλογής δεδομένων.

“Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά”, δήλωσε η Walensky.

Η ομάδα του Λευκού Οίκου COVID -19 έδωσε επίσης μια ενημέρωση για τους εμβολιασμούς:

Περισσότεροι από 210 εκατομμύρια άνθρωποι – το 75% των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω – έχουν κάνει τουλάχιστον τον πρώτο τους εμβολιασμό. Υπάρχουν 180 εκατομμύρια Αμερικανοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει, είπε η ομάδα – 70 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν λάβει ακόμη την πρώτη τους λήψη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ