Covid-19 Αλάσκα: Ορίζει εγγραφή για καθημερινά κρούσματα της λοίμωξης

Covid-19 Αλάσκα:Οι ιατρικές αρχές στην Αλάσκα αντιμετωπίζουν μια άνοδο των κρουσμάτων covid -19 που ταλαιπωρεί τα νοσοκομεία και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Την Τετάρτη, η πολιτεία ανέφερε 1.068 νέα κρούσματα covid, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό περιπτώσεων από την έναρξη της πανδημίας και έναν αριθμό 13% υψηλότερο από την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε το Associated Press. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε λίγο την Παρασκευή, σε 1.027, σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου της πολιτείας. Τα νοσοκομεία δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τη συντριβή των ασθενών με covid. Το ταμπλό ανέφερε την Παρασκευή ότι 206 άτομα νοσηλεύτηκαν με covid, με 34 από αυτούς σε αναπνευστήρες. Από τα 120 κρεβάτια ενήλικων ΜΕΘ στην πολιτεία, μόνο 14 ήταν διαθέσιμα. “Τα νοσοκομεία μας ήταν και συνεχίζουν να έχουν απίστευτο άγχος”, δήλωσε η Anne Zink, MD, η επικεφαλής ιατρική υπεύθυνη της πολιτείας, σε τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το Associated Press. “Δεν υπάρχει δυνατότητα στα νοσοκομεία να φροντίζουν τόσο τους ασθενείς όσο και για τους μη covid σε τακτική βάση.”

Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα με προβλήματα υγείας εκτός covid βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, είπε. “Και τότε αρχίζουμε να βλέπουμε υπερβολική θνησιμότητα όπου περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από άλλα πράγματα όπως καρδιακά επεισόδια και εγκεφαλικά επεισόδια και τροχαία ατυχήματα και φέρουν διαρροές ή οτιδήποτε άλλο συμβαίνει”, δήλωσε η Zink.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πολιτείας, το Ιατρικό Κέντρο Providence Alaska στο Άνκορατζ, είναι τόσο συγκλονισμένο που έχει θεσπίσει πρωτόκολλα φροντίδας κρίσεων. “Τι σημαίνει αυτό;” ανέφερε το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου σε ανοιχτή επιστολή προς το κοινό που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

“Εν ολίγοις, είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση κατά την οποία πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στους σπάνιους πόρους και θεραπείες σε εκείνους τους ασθενείς που έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν περισσότερο. Μας έχει ζητηθεί να αναπτύξουμε και να θεσπίσουμε πολιτικές και διαδικασίες για την ορθολογική ιατρική περίθαλψη και θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων της αιμοκάθαρσης και της εξειδικευμένης αναπνευστικής υποστήριξης ».

Οι νοσηλείες πιθανότατα θα αυξηθούν τις επόμενες δύο έως τέσσερις εβδομάδες, αναφέρεται στην επιστολή.

“Αυτό που είναι ήδη μια αγχωτική κατάσταση θα μπορούσε γρήγορα να εξελιχθεί σε καταστροφή”. Το πρόβλημα στο νοσοκομείο Providence θα μπορούσε να επηρεάσει ολόκληρη την πολιτεία, αφού τα αγροτικά νοσοκομεία στέλνουν εκεί τα πιο σοβαρά κρούσματά τους, σημείωσαν αξιωματούχοι υγείας.

Ο Τζάρεντ Κόσιν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Κρατικών Νοσοκομείων και Γηροκομείων της Αλάσκα, δήλωσε στο Associated Press ότι η ανακοίνωση του νοσοκομείου Providence αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα του προβλήματος covid στην Αλάσκα. “Σίγουρα από τον κόσμο του νοσοκομείου μιλάμε για αυτό και τις σοβαρές συνθήκες και κατεύθυνση προς την οποία προχωράμε. Το να είμαστε εδώ είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσουμε όταν όλα μπορούν να προληφθούν”, είπε. «Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα εμβόλιο». Ο ιχνηλάτης εμβολίων των New York Times λέει ότι το 69% των κατοίκων της Αλάσκα άνω των 18 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 60,2% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Ο κρατικός πίνακας ελέγχου της covid αναφέρει ότι έχουν υπάρξει περισσότερες από 95.000 λοιμώξεις στην πολιτεία και 453 θάνατοι που σχετίζονται με την covid.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here