Ο τάφος της κατάντιας… του άλλοτε μεγιστάνα Ανδρέα Βγενόπουλου – Πλαστικά λουλούδια, χωρίς μνήμα και πεταμένη στο χώμα μια μαρμάρινη πλάκα με το όνομα του, στο νεκροταφείο Κηφισιάς

Μόνο ως προσβολή της μνήμης του πάλαι ποτέ ισχυρού επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάντια του τάφου του στο νεκροταφείο της Κηφισιάς

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Μr MIG, μνήμα δεν έχει κατασκευαστεί και πάνω στο χώμα του τάφου στη γωνιά του κοιμητηρίου είναι πεταμένα μόνο μια μαρμάρινη πλάκα με το όνομά του και ένας σταυρός!

Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα βρίσκεται ένα καντήλι και δίπλα στον σταυρό μια γλάστρα με… πλαστικά λουλούδια! Σε ελάχιστη απόσταση, κοντά στον τοίχο του νεκροταφείου, υπάρχουν άλλοι σταυροί και πλάκες με ονόματα άλλων νεκρών. Η απόσταση μεταξύ των τάφων είναι πολύ μικρή και είναι αδύνατο να σταθεί κάποιος ανάμεσά τους.

Τίποτα δεν θυμίζει πως σε αυτή τη γωνιά του νεκροταφείου Κηφισιάς έχει ταφεί ένας από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες των τελευταίων ετών, που είχε καταφέρει να εντάξει κάτω από το επενδυτικό όχημα της Marfin Investment Group (MIG) μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, από την Ολυμπιακή, την Blue Star και το «Υγεία», μέχρι τη Δέλτα και αλυσίδες τροφίμων.

Ο τάφος του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν θυμίζει σε τίποτα την εξόδιο ακολουθία που είχε τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στις 7 Νοεμβρίου 2016 στον Ιερό Ναό Αγίας Μαύρας στη Νέα Ερυθραία, δύο ημέρες αφότου πέθανε αιφνιδίως από καρδιακή ανακοπή. Τότε η σορός του είχε μεταφερθεί με μια υπερπολυτελή λιμουζίνα στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.

Πέντε χρόνια μετά, ο τάφος του έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του! Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά του Ανδρέα Βγενόπουλου, Φίλιππος και Μελίνα, είναι στα δικαστήρια με την τελευταία του σύζυγο δικηγόρο Αρετή Σουβατζόγλου για την περιουσία που άφησε πίσω του. Σύμφωνα με την Α. Σουβατζόγλου, η οποία μένει τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο μαζί με την κόρη της από τον πρώτο της γάμο, ο Ανδρέας Βγενόπουλος πέθανε φτωχός.

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να μείνουν «στον αέρα» και να διεκδικούν δικαστικά την περιουσία του πατέρα τους. Μάλιστα, ο Φίλιππος Βγενόπουλος φαίνεται πως πέρασε δύσκολες οικονομικές στιγμές, αφού ένα καλοκαίρι βρέθηκε να απασχολείται σε μαγαζί που πουλάει λουκουμάδες στη Μύκονο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here