Microsoft Windows 11: Έρχονται στις 5 Οκτωβρίου 2021

Η Microsoft, ο τεχνολογικός αυτός κολοσσός, το έχει επισημοποιήσει. Θα ξεκινήσει τη διανομή των Windows 11 στις 5 Οκτωβρίου

«Αυτή τη μέρα, η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 11 θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε συμβατούς υπολογιστές με Windows 10 και τα Windows 11 θα αρχίσουν να διατίθενται για αγορά». Έτσι έγραψε ο Aaron Woodman, γενικός διευθυντής μάρκετινγκ των Windows. Αν και η διάθεση των Windows 11 θα ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου, η διαδικασία θα έχει εξαιρετικά μεγάλη αναμονή. «Αναμένουμε ότι σε όλες τις κατάλληλες συσκευές θα προσφέρεται δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 11 έως τα μέσα του 2022», δήλωσε ο Woodman.

Microsoft Windows 11: Τι αλλαγές προβλέπονται;

Κατά την έναρξη της παράδοσης του 11, το λειτουργικό σύστημα θα προσφέρεται σε «νέες κατάλληλες συσκευές». Ωστόσο η Microsoft δεν διευκρίνισε πόσο καινούριος πρέπει να είναι ένας υπολογιστής για να μπορεί να φορτώσει το λογισμικό. Τα νέα προϊόντα που διατίθενται και μετά τις 5 Οκτωβρίου θα έρχονται με προεγκατεστημένα τα Windows 11. Όμως και πάλι, η Microsoft δεν ήταν έτοιμη να κάνει all-in, λέγοντας: «Οι υπολογιστές που έχουν προφορτωθεί με τα Windows 11 θα αρχίσουν να διατίθενται για αγορά».

Η ασάφεια εδώ ήταν ασυνήθιστη για τη Microsoft στο ντεμπούτο ενός νέου λειτουργικού συστήματος. Όμως στη συνέχεια η διαδοχή των 11 από τα 10 θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες αναβαθμίσεις. Τα Windows 11, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η αναβάθμιση UI (διεπαφή χρήστη) και UX (εμπειρία χρήστη), θα μπορούσαν εύκολα να ονομαστούν Windows 10 21H2 Εναλλακτικά, θα μπορούσαν να ονομαστούν Windows 10.1. Η Microsoft ανέβασε αυθαίρετα τον αριθμό με σημαντικά λιγότερη αιτιολόγηση από άλλες αλλαγές ονόματος. Μοναδική εξαίρεση οι αρκετές μετακινήσεις από το X στο X-dot-1.

Επόμενο βήματα για να λάβετε τα Windows 11 θα είναι συσκευές σε χρήση. Εκεί το μοντέλο της Microsoft προβλέπει ότι είναι πιθανότερο να εκτελέσει με επιτυχία την αναβάθμιση. Ο προγραμματιστής Redmond, Wash έχει αναπτύξει ενημερώσεις και αναβαθμίσεις εδώ και αρκετά χρόνια. Χρησιμοποιεί το ίδιο ή παρόμοιο σύστημα που, σε γενικές γραμμές, προτιμά νεότερες από παλαιότερες συσκευές με νεότερα, και όχι παλαιότερα, στοιχεία όπως η CPU και ο επεξεργαστής γραφικών.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ