Τσίπρας: Δειλία Μητσοτάκη η μη κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία, δεν είπε καν τη λέξη

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην 85η ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υποκριτική στάση και δειλία στο ζήτημα των μνημονίων με τα Σκόπια.

«Πρόκειται για δειλία. Κρύβεται πίσω από προσχήματα», απάντησε για τον κ. Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας που εκκρεμεί.

«Είναι σε όλους φανερό ότι πολέμησε μια συμφωνία την οποία ο ίδιος προφανώς πίστευε, την πολέμησε υποκριτικά για να εκμεταλλευθεί ένα ρεύμα εκείνης της εποχής και σήμερα δεν τολμά να φέρει στη Βουλή την κύρωση τριών μνημονίων τα οποία δεν αφορούν κάτι αρνητικό, αλλά κάτι πολύ θετικό για τη χώρα, την υπεράσπιση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και τα άλλα είναι συμφωνίες οικονομικού περιεχομένου», τόνισε και ανέφερε ότι από αυτό έχει όφελος η Τουρκία.

Επισήμανε ότι «οφείλουν οι βόρειοι γείτονες μας να υλοποιήσουν το σκέλος που τους αφορά σε σχέση με τα εμπορικά σήματα, με τα σχολικά τους βιβλία, με τα αθλητικά τους σωματεία» και σχολίασε: «Ποιος θα τους πιέσει να τα υλοποιήσουν αυτά όταν δεν τολμάς να φέρεις σε κύρωση τρία μνημόνια επειδή έχεις μια ΚΟ που φοβάσαι ότι θα τη χάσεις. Τόσο αδύναμος και τόσο δειλός».

Σχολίασε ακόμη ότι στην ομιλία και στη συνέντευξη Τύπου του κ. Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα δεν ακούστηκαν ποτέ οι λέξεις «Βόρεια Μακεδονία», ενώ υπογράμμισε ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ