Οφέλη σεξ υγεία: Γιατί είναι απαραίτητο το σεξ για την υγεία σας;

Σαφώς και δεν χρειάζεται κάποιος να προσπαθήσει πολύ για να πείσει ότι το σεξ κάνει καλό! Η ενεργή σεξουαλική ζωή δεν προσφέρει απλώς ευχαρίστηση, αλλά βοηθά ποικιλοτρόπως στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ σώματος και πνεύματος. Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με ορισμένα οφέλη που απορρέουν από το σεξ για την υγεία. Κάποια από αυτά ενδεχομένως να σας εκπλήξουν. Όλα όμως θα σας κάνουν να σκέφτεστε ακόμη πιο θετικά για την συχνότητα, αλλά και την ποιότητα των σεξουαλικών επαφών σας – ανεξαρτήτως ηλικίας!

Οφέλη σεξ υγεία: Πού μας βοηθά το σεξ;

  • Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος: Τα σεξουαλικά ενεργά άτομα χρειάζονται λιγότερες ημέρες ασθένειας. Όσοι κάνουν σεξ έχουν υψηλότερα επίπεδα προστασίας του σώματος από μικρόβια, ιούς και άλλους εισβολείς. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα συγκεκριμένου αντισώματος σε σύγκριση με τους φοιτητές που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.
  • Ενισχύει τη λίμπιντό σας: Λαχταράτε μια πιο ζωντανή σεξουαλική ζωή; Το να κάνετε σεξ θα κάνει την ίδια την πράξη καλύτερη και θα βελτιώσει τη λίμπιντό σας. Για τις γυναίκες, το σεξ αυξάνει τη λίπανση του κόλπου, τη ροή του αίματος και την ελαστικότητα. Όλα αυτά κάνουν το σεξ καλύτερο και σας βοηθά να το επιθυμείτε περισσότερο.
  • Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης των γυναικών: Ένα ισχυρό πυελικό έδαφος είναι σημαντικό για την αποφυγή της ακράτειας, κάτι που θα επηρεάσει περίπου το 30% των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το καλό σεξ είναι σαν μια προπόνηση για τους μυς του πυελικού εδάφους. Όταν έχετε οργασμό, προκαλεί συσπάσεις σε αυτούς τους μυς, γεγονός που τους ενισχύει.
  • Μειώνει την αρτηριακή σας πίεση: Έχουν γίνει πολλές μελέτες. Μια μελέτη ορόσημο διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή ειδικά (όχι ο αυνανισμός) μείωσε τη συστολική αρτηριακή πίεση.
  • Μετράει ως άσκηση: Το σεξ χρησιμοποιεί περίπου πέντε θερμίδες το λεπτό, τέσσερις περισσότερες θερμίδες από την παρακολούθηση τηλεόρασης. Ανασηκώνει τον καρδιακό σας ρυθμό και χρησιμοποιεί διάφορους μυς. Ασχοληθείτε λοιπόν! Αφιερώστε χρόνο σε αυτό σε τακτική βάση. Όπως και με την άσκηση, η συνέπεια βοηθά στη μεγιστοποίηση των οφελών.

Κι άλλα οφέλη του σεξ

  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής: Μια καλή σεξουαλική ζωή κάνει καλό στην καρδιά σας. Εκτός από το ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, το σεξ βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων οιστρογόνων και τεστοστερόνης σε ισορροπία.
  • Μειώνει τον πόνο: Ο οργασμός μπορεί να μπλοκάρει τον πόνο. Απελευθερώνει μια ορμόνη που βοηθά στην αύξηση του ορίου του πόνου σας. Η διέγερση χωρίς οργασμό μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική.
  • Μπορεί να μειώσει την πιθανότητα για καρκίνο του προστάτη: Οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν συχνά (τουλάχιστον 21 φορές το μήνα) είχαν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Δεν χρειάζεστε σύντροφο για να αποκομίσετε αυτό το όφελος: Η σεξουαλική επαφή, αλλά και ο αυνανισμός βοηθούν εξίσου.
  • Βελτιώνει τον ύπνο: Μετά τον οργασμό, απελευθερώνεται η ορμόνη προλακτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τα αισθήματα χαλάρωσης και υπνηλίας.
  • Απαλύνει το στρες: Το άγγιγμα και το αγκάλιασμα μπορούν να απελευθερώσουν τη φυσική «ορμόνη της καλής αίσθησης» του σώματός σας. Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μια χημική ουσία στον εγκέφαλο που αναζωογονεί το σύστημα ευχαρίστησης και ανταμοιβής του εγκεφάλου σας. Το σεξ και η οικειότητα μπορούν επίσης να αυξήσουν την αυτοεκτίμηση και την ευτυχία σας.

Τι λέτε λοιπόν;

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here