Απώλεια Βάρος: Αυτό που υπάρχει στο έντερό σας μπορεί να κρατά το κλειδί σύμφωνα με έρευνα


Απώλεια Βάρος: Τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης δείχνουν ότι η ικανότητα ενός ατόμου να χάσει κιλά θα μπορούσε να έχει σχέση με το τι βρίσκεται στο έντερό του – συγκεκριμένα, το μικροβίωμά του. Τα μικροβιώματα είναι μικροοργανισμοί που μας βοηθούν να διασπάσουμε τα τρόφιμα και ο καθένας έχει έναν στρατό από αυτούς τους μικροσκοπικούς βοηθούς. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Βιολογίας Συστημάτων στο Σιατλ αποφάσισαν να ρίξουν μια ματιά στον ρόλο που μπορεί να παίξει το μικροβίωμα όταν πρόκειται για απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν το βασικό μικροβίωμα 105 ατόμων που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος και διαπίστωσαν ότι παρά το σύνολο της ομάδας που εφαρμόζει πιο υγιεινές αλλαγές στη διατροφή, περίπου οι μισοί από αυτούς δεν έχασαν βάρος. Εξετάζοντας το αρχικό μικροβίωμα των συμμετεχόντων, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα των οποίων το σώμα ήταν ανθεκτικό στην απώλεια βάρους είχαν μικρόβιο με χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης βακτηρίων από τους πλέον λεπτότερους ομολόγους τους.

Αυτό που τελικά έδειξε η μελέτη ISB ήταν ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν χάνουν βάρος απλώς λόγω αλλαγών στη διατροφή και ότι αυτοί οι άνθρωποι πιθανότατα χρειάζονται μεγαλύτερες παρεμβάσεις από την απλή αλλαγή του φαγητού τους. “Τουλάχιστον, αυτή η εργασία μπορεί να οδηγήσει σε διαγνωστικά για τον εντοπισμό ατόμων που θα ανταποκριθούν καλά σε μετριοπαθείς αλλαγές υγιεινού τρόπου ζωής και εκείνων που μπορεί να απαιτήσουν πιο δραστικά μέτρα για να επιτύχουν απώλεια βάρους”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Επίκουρος Καθηγητής ISB, Δρ Sean Gibbons. Ο γιατρός, ο οποίος είναι αντίστοιχος συγγραφέας στην εφημερίδα, εξήγησε:

«Κατανοώντας ποια μικρόβια και μεταβολικές διαδικασίες βοηθούν στην προώθηση της απώλειας βάρους στο μικροβίωμα του εντέρου, μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε στοχευμένες πρεβιοτικές και προβιοτικές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να ωθήσουν ένα μικρόβιο ανθεκτικό στην απώλεια βάρους να μοιάζει περισσότερο με ένα επιτρεπτό μικροβίωμα απώλειας βάρους».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ