Νέα Ζηλανδία Lockdown: Η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας θα παραμείνει σε lockdown για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες


Το Όκλαντ βρισκόταν στην αυστηρότερη μορφή lockdown για λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την έναρξη της πανδημίας. Η Νέα Ζηλανδία έχει υιοθετήσει μια ασυνήθιστη προσέγγιση μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊό. Με αυτό τον τρόπο, προσπαθεί να εξαλείψει εντελώς το ξέσπασμα της παραλλαγής δέλτα του ιού. Αλλά το ξέσπασμα έχει αποδειχθεί επίμονο, με την πόλη να συνεχίζει να αναφέρει περίπου 20 νέα τοπικά κρούσματα κάθε μέρα. Και το ξέσπασμα έχει επεκταθεί πέρα από το Όκλαντ, αφού ένας μολυσμένος κρατούμενος απελευθερώθηκε στο σπίτι του σε μια μικρή αγροτική πόλη.

Νέα Ζηλανδία Lockdown δηλώσεις της Πρωθυπουργού

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι είναι βέβαιη ότι το lockdown λειτουργεί. Επιπλέον ανέφερε ότι δεν υπάρχει εκτεταμένη μετάδοση που να μην έχει ανιχνευθεί με επιτυχία. Η πόλη φεύγει από το επίπεδο 4 και προχωρά στο επίπεδο 3. Όμως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει παρέλθει πια. «Το επίπεδο 4 έκανε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Μας βοήθησε να περιορίσουμε το ξέσπασμα. Το επίπεδο 3 μας βοηθά να συνεχίσουμε αυτό το σημαντικό έργο», δήλωσε η Άρντερν.

 

«Δεν βγαίνουμε από το επίπεδο 4 επειδή η δουλειά έχει ολοκληρωθεί. Ούτε όμως κινούμαστε γιατί δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της εξάλειψης του Covid-19. Κινούμαστε επειδή το επίπεδο 3 εξακολουθεί να παρέχει μια προσεκτική προσέγγιση, ενώ συνεχίζουμε να εξαλείφουμε τον Covid-19 », είπε. «Αυτό σημαίνει να μένετε προστατευμένοι, σημαίνει να συνεχίσετε τις ανέπαφες συναλλαγές και να κρατάτε τις αποστάσεις. Σημαίνει ότι ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Όκλαντ για την ακούραστη δουλειά τους και συνεχίζουμε συλλογικά».

Από την Τρίτη, οι κάτοικοι Όκλαντ θα μπορούν να αγοράζουν φαγητό από τα εστιατόρια, αλλά μόνο σε takeaway. Επιπλέον, ορισμένοι χώροι εργασίας μπορούν να ανοίξουν ξανά. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να ζουν και να εργάζονται από το σπίτι. Αυτή θα συνεχίσει να είναι η νόρμα για την μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. Φυσικά και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ