Οικονόμου στο Newsbomb: Αυτούς στηρίζουμε με τις αλλαγές στις γονικές παροχές-Ανενημέρωτος ο ΣΥΡΙΖΑ


Διευκρινίσεις με παραδείγματα για τις αλλαγές στη φορολογία των γονικών παροχών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά από σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr

Σε διευκρινίσεις για τις αλλαγές που επέρχονται με τον μηδενισμό της φορολογίας για γονικές παροχές ύψους έως 800.000 ευρώ ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή από τη ΔΕΘ προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr.

Αρχικά και με αφορμή την κριτική του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη μεσαία τάξη ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι «σήμερα όλοι ξέρουμε τι έγινε μετά την περίφημη διαπραγμάτευση του α΄ εξαμήνου του 2015 που οδήγησε σε αχρείαστα βάρη που επέλεξε ο κ. Τσίπρας να φορτώσει με εξοντωτικό τρόπο στην μεσαία τάξη επιλέγοντας να την επιβαρύνει και να πληρώνει περισσότερα από όσα έβγαζε».

Στη συνέχεια της απάντησής του ο κ. Οικονόμου εξήγησε τι κάνει η κυβέρνηση με τον μηδενισμό της γονικής παροχής μέχρι τα 800.000 ευρώ εξηγώντας ότι «δίνουμε τη δυνατότητα σε γονείς να μεταβιβάσουν περιουσία χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ τα παιδιά τους».

Κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί φωτογραφικά στοιχεία για να κάνει κριτική, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στις περιπτώσεις οικογενειών που έχουν μια περιουσία πάνω από 150.000 ευρώ και στην οποία περιλαμβάνονται και αγροτεμάχια, για τα οποία δεν καταβάλλεται ΕΝΦΙΑ, και πλέον θα μπορούν να την μεταβιβάζουν στα παιδιά τους χωρίς ούτε ένα ευρώ φόρο.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, αν είναι οι λίγοι και οι πλούσιοι οι οικογένειες που θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους 10 ή 20 ή 30.000 ευρώ για τα οποία σήμερα θα πλήρωναν φόρο 10%.

«Δεν έχουν ενημέρωση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχου οικογένειες που και ως αξιακό στοιχείο δίνουν αυτά τα χρήματα στα παιδιά τους για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα επαγγελματικά ή άλλα;» συνέχισε τις ερωτήσεις προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο Γιάννης Οικονόμου.

«Οποιαδήποτε απόπειρα της έλλειψης μιας συγκροτημένης πρότασης οικονομικής πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας ταυτίσει με μια δήθεν ελίτ που έχουν στο μυαλό τους, με τα δίπολα τα ταξικά που αναπαραγάγουν αξιακά δίπολα και στερεότυπα του παρελθόντος που επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε ότι είναι αγκυλωμένοι στο παρελθόν, διαψεύδεται από την πολιτική μας σε όλα τα επίπεδα και τη στήριξη που δίνουμε σε όλο τον ελληνικό λαό οριζόντια» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ