LIVE η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την τρίτη δόση του εμβολίου


Σήμερα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού από την αρμόδια επιτροπή του υπ. Υγείας – Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου και το Γ.Γ. ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους θα προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις

Παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για χορήγηση τρίτης δόσης στους ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου, στα άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς.

Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν κάνει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δύο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στον ΑΝΤ1 ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτική αλλά θα υπάρχει σύσταση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ