Θεμιστοκλέους: Δεν είναι υποχρεωτική η 3η δόση – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60 και άνω

Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό στις ηλικίες άνω των 60 ετών, άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών – Τι είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Το γεγονός ότι η 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού δεν θα είναι υποχρεωτική, ξεκάθαρισε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας (20/9), ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Επιπλέον έκανε γνωστό ότι η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους 60 και άνω, τους ανοσοκατεσταλμένους και τους ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο συνολικά έχουν γίνει πάνω από 11.900.000 εμβολιασμοί, ενώ 5.950.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε 56,7% στον γενικό πληθυσμό και σε 65,6% στον ενήλικο πληθυσμό της χώρας.

Επιπλέον τόνισε πως περίπου 90.000 ραντεβού έχουν κλειστεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες, υπογραμμίζοντας πως η πλειοψηφία αφορά σε νέους ανθρώπους.

Αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε πως ήδη έχουν γίνει 13.000 εμβολιασμοί τρίτης δόσης σε ανοσοκατασταλμένους.

Περισσότερα σε λίγο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here