Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για 3η δόση στους άνω των 60 ετών και υγειονομικούς [vid]


Όπως είπε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της σημερινής (20/09) ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα με την οποία οι δικαιούχοι θα κλείνουν ραντεβού για 3η δόση.

Πρόκειται για όλους τους ενηλίκους άνω των 60 ετών και όλους τους υγειονομικούς που έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση. Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και ο εμβολιασμός στις μονάδες χρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων από τις κινητές μονάδες ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους παρέπεμψε για τις λεπτομέρειες σε νέες ανακοινώσεις.

«Η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος, αν έχουν γίνει δύο δόσεις ή μια δόση με το μονοδοσικό εμβόλιο, αλλά αποτελεί πολύ ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η προστασία» εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο ΓΓ. Πρωτοβάθμιας Υγείας διευκρίνισε επίσης ότι η λίστα με τους δικαιούχους για την τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται εξάμηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, 3 με 4 φορές το μήνα, ώστε οι δικαιούχοι να κλείνουν ραντεβού για τη δόση τους.

Σειρά για τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοιό παίρνουν, μετά τους ανοσοκατεσταλμένους, οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας και οι άνω των 60, δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ