Προκαλούν διαρκώς οι Τούρκοι: Επτά εμπλοκές σε 17 παραβιάσεις και 7 παραβάσεις πάνω από το Αιγαίο


Οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας πάνω από το Αιγαίο συνεχίζονται, με την Άγκυρα να κλιμακώνει καθημερινά την ένταση.

Συνθήκες «θερμού» επεισοδίου προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία πάνω από το Αιγαίο. Για ακόμα μια ημέρα, τα μαχητικά της αεροπορίας των… γειτόνων έπαιξαν το παιχνίδι τους και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις, ανεβάζοντας επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης. Τη Δευτέρα (20.09) σημειώθηκαν 17 παραβιάσεις και 12 παραβάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ σε επτά περιπτώσεις υπήρξε εμπλοκή με τις εικονικές αερομαχίες να έρχονται ως φυσική συνέπεια της τουρκικής προκλητικότητας.

Συγκεκριμένα, από τα 22 F-16 που πέταξαν σε σχηματισμούς πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο τα έξι ήταν οπλισμένα. Εκτός των F-16, πέταξαν και τρία ελικόπτερα και το κατασκοπευτικό CN-235 των Τούρκων, με τις παραβιάσεις να είναι 17 και τις παραβάσεις 12, ενώ σε επτά περιπτώσεις υπήρξε εμπλοκή.

Τα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν και αφού έκαναν την αναγνώριση των, συνολικά 26, τουρκικών αεροσκαφών προχώρησαν στην αναχαίτισή τους σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και με την πάγια πρακτική που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ