Πέθανε η ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης Σύλβια Ιωαννίδου – Αποστολίδου


Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 97 ετών άφησε η ηρωίδα της Αντίστασης, με κωδική ονομασία «Πατ», Σύλβια Ιωαννίδου – Αποστολίδου.

Πέθανε σε ηλικία 97 ετών η ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Σύλβια Ιωαννίδου – Αποστολίδου.

Υπήρξε επικεφαλής της βρετανικής μονάδας δολιοφθορών Force 133 στην Αττική κατά την περίοδο της Κατοχής.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες ηρωίδες της Εθνικής Αντίστασης, με καθοριστική συμμετοχή σε κομβικά γεγονότα της περιόδου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Σύλβιας Ιωαννίδου – Αποστολίδου. Υπήρξε επικεφαλής της βρετανικής μονάδας δολιοφθορών Force 133 στην Αττική κατά την περίοδο της Κατοχής. Δρώντας με την κωδική ονομασία «Πατ» αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες ηρωίδες της Εθνικής Αντίστασης, με καθοριστική συμμετοχή σε κομβικά γεγονότα της περιόδου.

Από τις γραμμές αρχικά της ΕΡΕ και κατόπιν της Νέας Δημοκρατίας, υπηρέτησε αθόρυβα αλλά δυναμικά και με απόλυτη συνέπεια τις αξίες της ελευθερίας και της προόδου.

«Πάντα στον νου σας να έχετε την Ελλάδα», μας είχε προτρέψει σε ομιλία της το 2018. Την αποχαιρετούμε με τη δέσμευση ότι η παρακαταθήκη της αποτελεί για εμάς οδηγό. Στην οικογένεια και τους οικείους της απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ