Λάδι για τα μαλλιά: Τα καλύτερα έλαια για τα μαλλιά και πώς να τα χρησιμοποιήσετε [vid]


Είτε προσπαθείτε να αποφύγετε τις χημικές ουσίες είτε απλώς θέλετε να πειραματιστείτε με κάποια νέα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, δοκιμάστε φυσικά έλαια όπως το λάδι καρύδας και το έλαιο αργκάν. Πρόκειται για δύο από τα καλύτερα έλαια για την υγεία των μαλλιών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας στο δέρμα και τα μαλλιά. Παρακάτω θα βρείτε έναν χρήσιμο οδηγό για το πως τα συγκεκριμένα έλαια μπορούν να θρέψουν τα μαλλιά σας, καθώς και πώς να τα χρησιμοποιήσετε.

Τα καλύτερα λάδια για τα μαλλιά και πώς να τα χρησιμοποιήσετε

  • Λάδι καρύδας

Όπως ίσως μπορείτε να μαντέψετε, το λάδι καρύδας προέρχεται από καρύδες. Είναι ένα από τα πιο ευέλικτα έλαια και είναι επίσης υπέροχο για το δέρμα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες λιπαρών οξέων που του επιτρέπουν να εισχωρεί βαθιά στα μαλλιά χωρίς να εξατμίζεται. Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των μαλλιών. Είναι επίσης ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά ιδιαίτερα για τα ξηρά ή θαμπά μαλλιά. Το λάδι καρύδας έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από τη φθορά από τη θερμότητα και την επιδιόρθωση των σπασμένων άκρων. Η τακτική χρήση του βοηθά επίσης στην πρόληψη της τριχόπτωσης και προάγει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής. Βοηθώντας τα μαλλιά να διατηρούν την υγρασία τους, τους προσθέτει μια όμορφη, υγιή λάμψη. Πολλά έλαια καρύδας διαθέτουν επίσης ένα υπέροχο άρωμα καρύδας που κάνει τα μαλλιά να μυρίζουν υπέροχα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Χρησιμοποιήστε βιολογικό λάδι καρύδας όποτε είναι δυνατόν. Δεδομένου ότι το λάδι καρύδας είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου, ζεστάνοντάς το θα μαλακώσει για ευκολότερη εφαρμογή. Για όσους έχουν λιπαρό τριχωτό της κεφαλής: Εφαρμόστε στα μαλλιά, εξαιρουμένων των ριζών. Για όσους έχουν ξηρό τριχωτό της κεφαλής: Εφαρμόστε στα μαλλιά, συμπεριλαμβανομένων των ριζών. Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και ξεπλύνετε με το συνηθισμένο σαμπουάν χωρίς αλκοόλ. Η περιποίηση των μαλλιών σας μία φορά την εβδομάδα με λάδι καρύδας θα τα προστατεύσει από βλάβες και θα τα διατηρήσει υγιή και λαμπερά.

  • Αργανέλαιο

Το έλαιο αργκάν, γνωστό και ως μαροκινό λάδι, προέρχεται από ξηρούς καρπούς που παράγονται από δέντρα αργκάν. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, το έλαιο αργκάν όχι μόνο κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται υπέροχα, αλλά έχει και πολλές προστατευτικές ιδιότητες. Μερικές φορές αναφέρεται ως “υγρός χρυσός” λόγω του πλούσιου χρυσού του χρώματος. Είναι ιδανικό για ξηρά, εύθραυστα, φριζαρισμένα μαλλιά που είναι συχνά εκτεθειμένα στη θερμότητα. Ιδανικό επίσης για άτομα με μαλλιά που τείνουν να είναι λιπαρά. Το έλαιο αργκάν προστατεύει τα μαλλιά από βλάβες από τις ακτίνες UV και τη θερμότητα. Ενυδατώνει και λειαίνει τα μαλλιά, κάνοντάς τα απαλά και προσδίδοντας τους λαμπερή όψη.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Δεδομένου ότι δεν είναι τόσο λιπαρό όσο το λάδι καρύδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι αργκάν συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα – ακόμη και καθημερινά, αν θέλετε. Η συνιστώμενη χρήση είναι να ρίξετε μερικές σταγόνες στα χέρια σας, τρίψετε τις παλάμες σας και στη συνέχεια εφαρμόσετε στα μαλλιά σας, αποφεύγοντας τις ρίζες. Το έλαιο αργκάν μπορεί να εφαρμοστεί σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά και λειτουργεί τέλεια ως γρήγορη θεραπεία κατά του φριζαρίσματος.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ