Σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον «νικητή» της ΔΕΘ – Η απάντηση του Στ. Κούλογλου


Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρέμβαση του Στέλιου Κούλογλου για τον «νικητή» της ΔΕΘ.

Σύγκρουση έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρέμβαση του ευρωβουλευτή του κόμματος, Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος δέχθηκε «πυρά» για το άρθρο του στο tvxs.gr με τίτλο «ΔΕΘ: Ισοπαλία μετά από έναν ανιαρό αγώνα».

Ειδικότερα, ο Στέλιος Κούλογλου έγραψε στο tvxs.gr, πως η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα μετά από τέσσερις ώρες δεν έβγαλε είδηση. «Θα ήταν διαφορετικά αν, παραδείγματος χάριν, στην ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, σε περίπτωση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, άφηνε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο: σε αυτή την περίπτωση η στρατηγική για την «προοδευτική διακυβέρνηση» θα ερχόταν στο προσκήνιο των συζητήσεων και της επικαιρότητας. Η απάντηση του Α. Τσίπρα έκλεισε το θέμα και, ελλείψει άλλων, «είδηση» έγινε το καλαμπούρι για τους Ντάλτον και τον Ραν Ταν Πλαν», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.

Το άρθρο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έγραψε το εξής:

«ΑΚΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ!!!

Ο Αλέξης Τσιπρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ με την ψήφο του λαου πρωθυπουργός της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές για να κάνουμε τη νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας ,μακρυά και απέναντι από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ της διαπλοκής και το μεσαίωνα που φτιάχνει το Μητσοτακεικο!

Αν εσυ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ ,μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά

Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθειά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…..».

Παπαδημούλης προς Κούλογλου: Όχι αυτογκόλ

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε με επιτυχία τους συλλογικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στη #ΔΕΘ_2021. Για να τους πετύχουμε, χρειαζόμαστε και μπορούμε την Νίκη στις εκλογές!Όχι ισοπαλία. Όλοι και όλες μαζί. Με πρόγραμμα, συλλογική προσπάθεια, πειστικότητα και συνοχή. Και φυσικά Όχι αυτογκόλ!».

Ρήγας κατά Κούλογλου: «Πού την είδαν κάποιοι την ισοπαλία;»

Ο πρώην Γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας, σημείωσε στο Twitter:

«Είμαστε διαφορετικοί κόσμοι ιδεολογικά, στρατηγικά, αξιακά με τη Ν.Δ. Τσίπρας με την κοινωνία και πρόγραμμα κοστολογημένο. Μητσοτάκης με την παρασιτική ολιγαρχία. Πού την είδαν κάποιοι την ισοπαλία; Η προοδευτική διακυβέρνηση δεν έχει ανάγκη πρωθυπουργό μαριονέτα του συστήματος».

Απάντηση Κούλογλου: Δε θέλω να ασχοληθώ με τις αναρτήσεις του Πολάκη, έχω πιο σημαντικά πράγματα

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, λίγες ώρες μετά τα «συντροφικά πυρά», μιλώντας στο Action24, απάντησε σε επικριτικά σχόλια που δέχθηκε από στελέχη του κόμματος.

Ειδικότερα, ο κ. Κούλογλου σημείωσε: «εγώ είμαι 30 χρόνια στη δημοσιογραφία και κανείς δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα του λόγου. Και οι ευρωβουλευτές πρέπει να συμβάλουν, στο καλό της παράταξης αλλά και της χώρας».

Και πρόσθεσε ότι «ήταν μία ισοπαλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτός έδρας. Δε θέλω να ασχοληθώ με τις αναρτήσεις του Πολάκη, έχω πιο σημαντικά πράγματα».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μου έχει πει ότι μπορώ να υπογράφω τα άρθρα με την κριτική μου και την υπογραφή μου. Από την λογοδιάρροια του Facebook, εγώ είμαι εμβολιασμένος».

«Ο Τσίπρας θα πρέπει να γίνει πρωθυπουργός σε μία προοδευτική κυβέρνηση, απλώς θα μπορούσε επικοινωνιακά να το αφήσει ανοιχτό για να ξεκινήσει η συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», απάντησε σε ερώτηση για το εάν εννοεί πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει πίσω σε μία πιθανή πρωθυπουργοποίησή του σε περίπτωση «προοδευτικής κυβέρνησης». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ιδέες αλλά έχει επικοινωνία, ο Τσίπρας έχει ιδέες αλλά δεν έχει επικοινωνία», διευκρίνισε ο κ. Κούλογλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ