Βόλος: 25χρονος «ανέβασε» βίντεο με προσωπικές στιγμές ανήλικης επειδή τον χώρισε


Ο 25χρονος από τον Βόλο και με καταγωγή από την Αλβανία κατηγορούνταν ότι στις 16 Ιουλίου 2020, ανήρτησε το βίντεο με προσωπικές στιγμές της ανήλικης σε πορνογραφικού περιεχομένου ιστότοπο

Σε φυλάκιση 4 ετών και χρηματική ποινή 360 ημερησίων μονάδων προς 5 ευρώ καταδικάστηκε ερήμην ένας 25χρονος ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανάρτηση βίντεο ανήλικης σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου επειδή ήθελε να την εκδικηθεί γιατί τον χώρισε.

Ο 25χρονος με καταγωγή από την Αλβανία κατηγορούνταν ότι στις 16 Ιουλίου 2020, ανήρτησε το βίντεο με προσωπικές στιγμές της ανήλικης σε πορνογραφικού περιεχομένου ιστότοπο. Η κοπέλα που έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας είπε ότι είχε δεσμό με τον αλλοδαπό από το 2015, σε νησί των Σποράδων και πέρυσι αποφάσισε ότι ήθελε να χωρίσουν.

Πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης για την ανήλικη

«Έκτοτε ξεκίνησε ο εφιάλτης, καθώς ο δράστης είχε στην κατοχή του βίντεο με προσωπικές μας στιγμές, τα οποία με είχε διαβεβαιώσει ότι τα είχε για να θυμάται ο ίδιος και δεν θα τα έβλεπε κανείς. Επειδή τον αγαπούσα, του είχα «τυφλή» εμπιστοσύνη και εκείνος έλεγε ότι με αγαπάει», κατέθεσε η νεαρή κοπέλα.

Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι ο νεαρός, για να την εκδικηθεί επειδή τον χώρισε, την απειλούσε ότι θα δημοσιοποιούσε δύο βίντεο που είχε στην κατοχή του και θα το έβλεπε ο καθένας, και έλεγε ότι θα της καταστρέψει τη ζωή. Όντως, ο κατηγορούμενος, που δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, έκανε ανάρτηση του βίντεο σε ιστότοπο πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ της έστελνε μηνύματα από δύο ψεύτικα προφίλ ότι θα της καταστρέψει τη ζωή.

Η ανήλικη τότε κοπέλα, που εξήγησε ότι τα βίντεο είχαν αποτυπωθεί όταν ήταν 16 και 17 ετών, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και παρά τις συστάσεις στον 25χρονο, ο ίδιος φέρεται να «ανέβασε» τα δύο βίντεο περισσότερες από μια φορές. Τελικά η νεαρή κοπέλα κατέθεσε μήνυση, βλέποντας ότι το θέμα πήρε δημοσιότητα, το έμαθε όλο το νησί και δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο.

«Φοβάμαι»

Η ίδια κατέθεσε ότι φοβάται ακόμη και σήμερα για το μέλλον της, γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημοσιοποιήσει ξανά τα βίντεο στα επόμενα χρόνια. Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ενοχή του κατηγορούμενου και καταδίκη του σε φυλάκιση τριών ετών με χρηματική ποινή 360 ημερήσιων μονάδων προς 5€ την καθεμία και αν δεν συμμορφωθεί να εκτίσει επιπλέον ποινή έξι μηνών. Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον δράστη σε φυλάκιση 4 ετών, με την ίδια χρηματική ποινή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Με την ολοκλήρωση της δίκης ο εισαγγελέας καθησύχασε την κοπέλα ότι έπραξε το σωστό και τη διαβεβαίωσε ότι αν ο νεαρός αλλοδαπός πέσει στα χέρια των Ελληνικών Αρχών, θα πάει στη φυλακή.

Με πληροφορίες από magnesianews.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ