Γρίπη Covid-19: Συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε για αυτήν την εποχή


 Γρίπη Covid-19: Πώς διαφέρει ο κορωνοϊός από τη γρίπη: Συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε για αυτήν την εποχή της γρίπης Οι υγειονομικοί υπάλληλοι ενθαρρύνουν τους Αμερικανούς να κάνουν εμβόλια και για τους δύο ιούς Coronavirus στην Αμερική: Καθώς μια άλλη περίοδος γρίπης βρίσκεται προ των πυλών και οι παραλλαγές της COVID-19 συνεχίζουν να εξαπλώνονται στις ΗΠΑ, οι υγειονομικοί υπάλληλοι προειδοποιούν τους Αμερικανούς να είναι προσεκτικοί.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προειδοποίησαν ότι “η μειωμένη ανοσία του πληθυσμού λόγω έλλειψης δραστηριότητας του ιού της γρίπης από τον Μάρτιο του 2020” θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πρώιμη και δυνητικά σοβαρή περίοδο γρίπης. Τα CDC ενθαρρύνουν τους κατοίκους να μην περιμένουν την αναζωπύρωση της δραστηριότητας της γρίπης για να κάνουν εμβόλιο και συμβουλεύει τους εμβολιασμούς πριν από το τέλος Οκτωβρίου.

Τα εμβόλια γρίπης και τα εμβόλια COVID-19 μπορούν να χορηγηθούν ταυτόχρονα και τα άτομα μπορεί ενδεχομένως να μολυνθούν ταυτόχρονα με τη γρίπη και την COVID-19. Ορισμένα συμπτώματα γρίπης και COVID-19 είναι παρόμοια, όπως πυρετός, βήχας, δύσπνοια, κόπωση, πονόλαιμος, καταρροή ή βουλωμένη μύτη, μυϊκός πόνος ή πόνοι στο σώμα, πονοκέφαλοι, έμετοι, διάρροια και αλλαγή απώλειας γεύσης ή οσμής

Ο Δρ Shawn Nasseri, χειρουργός ΩΡΛ με έδρα το Μπέβερλι Χιλς, επανέλαβε την «ουσιαστικά αόρατη» εποχή της γρίπης το 2020, λόγω των μέτρων δημόσιας υγείας που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, μετά την επιστροφή στην προσωπική εκπαίδευση φέτος, ο Nasseri δήλωσε ότι οι γιατροί βλέπουν πολλούς ασθενείς με συμπτώματα που επικαλύπτονται από εποχιακές αλλεργίες, κρυολογήματα, γρίπη και COVID-19. «Ανησυχούμε πραγματικά όταν τα παιδιά στοιβάζουν ιδιαίτερα ιογενείς λοιμώξεις», είπε. Για τα παιδιά, τα συμπτώματα της COVID-19 περιλαμβάνουν συχνά ρινική συμφόρηση, ρινική καταρροή, πονοκεφάλους, πίεση στα μάτια, επιπεφυκίτιδα και νωρίτερη εμφάνιση αυτού του «υγρού βήχα» σε σύγκριση με τη γρίπη.

Σε ενήλικες, η COVID-19 μπορεί να φέρει πόνους στο σώμα σε όλον τον κόσμο, ενώ η γρίπη φέρνει πόνους στον λαιμό και τους ώμους, είπε, προσθέτοντας ότι η απώλεια της όσφρησης είναι μια κόκκινη σημαία για την COVID-19, ωστόσο.

Σύμφωνα με τα CDC, η COVID-19 φαίνεται να εξαπλώνεται πιο εύκολα από τη γρίπη και μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές ασθένειες σε ορισμένα άτομα. “Η COVID-19 μπορεί επίσης να διαρκέσει περισσότερο πριν οι άνθρωποι εμφανίσουν συμπτώματα και οι άνθρωποι μπορεί να είναι μεταδοτικοί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, έγραψε ο Οργανισμός στον ιστότοπό του.

Προκειμένου να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, ο έλεγχος είναι απαραίτητος και ενώ τα συμπτώματα μπορεί να είναι παρόμοιες επιλογές θεραπείας ποικίλλουν. Το εμβόλιο της γρίπης δεν έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει από την COVID-19, αν και ο εμβολιασμός κατά της γρίπης μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας γρίπης, νοσηλείας και θανάτου.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία θνησιμότητας του NCHS (Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας), το 19,4% των θανάτων που συνέβησαν την εβδομάδα που έληξε στις 28 Αυγούστου 2021 οφείλονταν σε πνευμονία, γρίπη και/ή COVID-19. Μεταξύ εκείνων των περισσότερων από 4.000 θανάτους, 3.248 είχαν καταχωρηθεί από την COVID-19 ως υποκείμενη ή συνεισφέρουσα αιτία θανάτου στο πιστοποιητικό θανάτου και τρεις καταγεγραμμένες γρίπης.

Προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση της COVID-19, τα CDC λένε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν, να φορέσουν μάσκα προσώπου στη μύτη και το στόμα τους, να μείνουν 6 πόδια μακριά από τους άλλους, να αποφύγουν τα πλήθη και τους χώρους που δεν αερίζονται καλά, να πλένουν τα χέρια τους , να φροντίζουν να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν επιφάνειες και αντικείμενα και να καλύπτουν τον βήχα και το φτέρνισμα. Για την πρόληψη της γρίπης, τα CDC συμβουλεύουν τη λήψη εμβολίου γρίπης, την αποφυγή στενής επαφής με άλλους, κάλυψη βήχα και φτερνίσματος, αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος, καθαρισμό και απολύμανση και πλύσιμο συχνά των χεριών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ