Ρεκόρ Γκίνες: Οι γηραιότερες δίδυμες αδερφές στον κόσμο είναι 107 ετών και 300 ημερών


Δύο αδελφές από την Ιαπωνία είναι πλέον και «με τη βούλα» οι γηραιότερες εν ζωή πανομοιότυπες δίδυμες στον κόσμο, καθώς μπήκαν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες

Η Umeno Sumiyama και η Koume Kodama έσπασαν το ρεκόρ που κατείχαν δύο άλλες δίδυμες αδελφές και πάλι από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, οι Kin Narita και Gin Kanie. Οι δύο υπεραιωνόβιες που περιγράφονται ως κοινωνικές και εξωστρεφείς, γεννήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου του 1913 στο νησί Shodoshima.

Η ανακοίνωση από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έγινε τη Δευτέρα για να συμπέσει με την Ημέρα Σεβασμού για τους Ηλικιωμένους, εθνική αργία στην Ιαπωνία. Η οικογένειά τους είπε ότι και οι δύο αδελφές κάνουν αστεία με την προχωρημένη ηλικία τους. Η Umeno έχει τέσσερα παιδιά και η Koume τρία.

Στην Ιαπωνία, το προσδόκιμο ζωής είναι το υψηλότερο στον κόσμο και οι ηλικιωμένοι απολαμβάνουν μεγάλου σεβασμού. Λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό και για προληπτικούς λόγους προληπτικά, οι αδελφές – που ζουν σε διαφορετικά μέρη της Ιαπωνίας – έλαβαν τα επίσημα πιστοποιητικά τους στις ξεχωριστές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων όπου ζουν.

Οι δίδυμες αναγνωρίστηκαν ως νέοι κάτοχοι του παγκόσμιου ρεκόρ τίτλου την 1η Σεπτεμβρίου, ανέφεραν οι υπεύθυνοι των ρεκόρ Γκίνες σε δήλωσή της τη Δευτέρα. Οι προηγούμενοι κάτοχοι ρεκόρ είχαν τον τίτλο των παλαιότερων πανομοιότυπων διδύμων στα 107 χρόνια και 175 ημέρες μετά τον θάνατο του Kin τον Ιανουάριο του 2000. Ο αδερφός του πέθανε το επόμενο έτος, σε ηλικία 108 ετών.

Τα ονόματά τους σημαίνουν χρυσό και ασήμι στα Ιαπωνικά και είχαν γεννηθεί την 1η Αυγούστου του 1892 στη Ναγκόγια. Την τελευταία δεκαετία πριν φύγουν από τη ζωή είχαν γίνει διασημότητες στα μέσα ενημέρωσης.

Ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, είναι η Γιαπωνέζα Kane Tanaka, 118 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ