Αλαλούμ με την επίσκεψη στον οδοντίατρο: Πώς θα μπαίνουν οι ασθενείς στα οδοντιατρεία

Εγκύκλιο για την επίσκεψη στο οδοντιατρείο εξέδωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία μετά την ΚΥΑ για την υποχρεωτική διενέργεια rapid test και μοριακών τεστ σε ασθενείς και συνοδούς

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με την επίσκεψη στον οδοντίατρο μετά την έκδοση της τελευταίας ΚΥΑ που προβλέπει την υποχρεωτική διεξαγωγή τεστ (rapid ή μοριακού) σε ασθενείς και συνοδούς ανεξαρτήτως του αν έχουν ολοκληρώσει ή όχι τον εμβολιασμό τους.

Η κοινή υπουργική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας η οποία πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ζητώντας να υπάρξει διόρθωση και τονίζοντας τις διαφωνίες τους για την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων μέτρων, όσον αφορά στη λειτουργία των οδοντιατρείων.

Στο πλαίσιο αυτό παρέδωσαν, μάλιστα, και ψήφισμα το οποίο υπογράφουν οι Πρόεδροι 50 Οδοντιατρικών Συλλόγων από ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας «η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί τροποιητική διευκρινιστική ΚΥΑ, στην οποία θα υπάρχει βελτιωμένη καταγραφή των υποχρεώσεων για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει και προσέρχονται στα οδοντιατρεία».

Μετά την ανακοίνωση αυτή, μάλιστα, η ΕΟΟ εξέδωσε εγκύκλιο βασιζόμενη στην «προφορική διαβεβαίωση» του υπουργού Υγείας ότι οι οδηγίες που περιλαμβάνονται θα υιοθετηθούν σε επόμενη ΚΥΑ.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις για τη λειτουργία των οδοντιατρείων:

  • Συνοδός ασθενή όταν επιβάλλεται η παρουσία του πρέπει να είναι εμβολιασμένος
  • Αν δεν εμβολιαστεί ο συνοδός πρέπει να έχει rapid test 48 ωρών.
  • Οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά
  • Οι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί προσέρχονται με rapid test 48 ωρών, πλην έκτακτης επίσκεψης με χαρακτήρα επείγοντας ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος (αερόλυμα παράγεται με τη χρήση σπρέι όπως π.χ. για χρήση τροχού κ.α. ενώ ΔΕΝ παράγεται αερόλυμα για πράξεις όπως εξαγωγές, πρόβες, κολλήματα κ.α.)
  • Τα παιδιά σχολικής ηλικίας θα προσέρχονται με την εξέταση που ήδη έχουν για να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το σχολικό πρόγραμμα.

Διαβάστε ΕΔΩ την εγκύκλιο της ΕΟΟ για τα οδοντιατρεία (covid_nees_odhgies_iatreia.pdf)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here