Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού – Οκτώ παιδιά νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο


Το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα αρχίζει να πιέζεται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ενώ οκτώ παιδιά νοσηλεύονται από χθες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα και τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος να μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων με τους διοκητές των Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων, καθώς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντικείμενο των συσκέψεων είναι η ετοιμότητα των νοσηλευτικών μονάδων της Βόρειας Ελλάδας, να ανταποκριθούν σε μεγάλη αύξηση των νοσηλειών. Στο «τραπέζι» υπάρχει και η επιβολή μίνι lockdown στην πόλη.

Κλιμάκιο του ΚΕΠΥ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, βρίσκεται από σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το ΕΚΑΒ έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ της χώρας.

Ήδη παρατηρείται πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες βαρέως πασχόντων, ενώ ένα πιθανό επερχόμενο κύμα τον Οκτώβριο, θα επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση.

Θεσσαλονίκη: Οκτώ παιδιά νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο

Στη Θεσσαλονίκη οκτώ παιδιά νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ο νοσηλευτής και εκπρόσωπος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δόντσιος, δήλωσε ότι«άρχισε να πιέζεται υπερβολικά, πάλι, το σύστημα Υγείας», χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή ως μία από τις πιο δύσκολες εφημερίες.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσα περιστατικά παιδιών με κορονοϊό μέσα στη μονάδα», τόνισε ο κ. Δόντσιος. «Η (30 κλινών) μονάδα μας είναι γεμάτη με 15 μη –covid περιστατικά και με 15 COVIDπεριστατικά», είπε, και διευκρίνισε ότι τα παιδιά «είναι ηλικίας από ενός έτους, μέχρι 15 ετών»

Σημείωσε, σύμφωνα με το grtimes.gr πως «η νόσηση των παιδιών θα επιφέρει και νόσηση ενηλίκων», όπως επιβεβαίωσαν και τα πιο πρόσφατα περιστατικά.

«Κάθε παιδί έχει μέσα και τον γονιό του ο οποίος νοσεί, στην ίδια κλινική» πρόσθεσε.

Σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιο παιδί νοσηλεία στη ΜΕΘ, ανέφερε πως «φαντάζομαι ότι υπάρχει σχεδιασμός, είναι κάτι που το περιμένανε οι διοικήσεις και η Υγειονομική Περιφέρεια. Εκτιμούσαμε ότι θα έχουμε αύξηση στα περιστατικά στα παιδιά […] το αναμέναμε και οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις, ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ