Διατροφή για λαμπερό δέρμα: Μερικές από τις καλύτερες τροφές για υγιές δέρμα [vid]


Η διατροφή είναι σημαντική για την υγεία. Μια ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να βλάψει τον μεταβολισμό σας, να προκαλέσει αύξηση βάρους, ακόμη και βλάβες σε όργανα, όπως η καρδιά και το συκώτι. Αλλά αυτό που τρώτε επηρεάζει επίσης ένα άλλο όργανο – το δέρμα σας. Καθώς οι επιστήμονες μαθαίνουν περισσότερα για τη διατροφή και το σώμα, είναι ολοένα και πιο σαφές ότι αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία και τη γήρανση του δέρματός σας.

Ακολουθούν 2 σούπερ τροφές που αποδεδειγμένα ενισχύουν την υγεία του δέρματός σας

  • Αβοκάντο

Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη. Αυτά τα λίπη ωφελούν πολλές λειτουργίες στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της υγείας του δέρματός σας. Η λήψη αρκετών είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το δέρμα εύκαμπτο και ενυδατωμένο. Μια μελέτη που περιελάμβανε περισσότερες από 700 γυναίκες διαπίστωσε ότι μια υψηλή πρόσληψη ολικού λίπους – συγκεκριμένα τύπων υγιεινών λιπαρών που βρίσκονται στο αβοκάντο – συσχετίστηκε με πιο εύκαμπτο, ελαστικό δέρμα. Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν επίσης ότι το αβοκάντο περιέχει ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σας από την ηλιακή βλάβη. Η βλάβη UV στο δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης.

Τα αβοκάντο είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα σας από οξειδωτική βλάβη. Είναι ενδιαφέρον ότι η βιταμίνη Ε φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι επίσης απαραίτητη για υγιές δέρμα. Το δέρμα σας το χρειάζεται για να δημιουργήσει κολλαγόνο, το οποίο είναι η κύρια δομική πρωτεΐνη που διατηρεί το δέρμα σας ισχυρό και υγιές. Η ανεπάρκεια βιταμίνης C είναι σπάνια αυτές τις μέρες, αλλά τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν ξηρό, τραχύ και φολιδωτό δέρμα που τείνει να κάνει μώλωπες εύκολα. Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα σας από τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο και το περιβάλλον, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σημάδια γήρανσης. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων, ή περίπου 1/2 αβοκάντο, παρέχει το 14% της Ημερήσιας Αξίας (DV) βιταμίνης Ε και το 11% βιταμίνης C.

  • Καρύδια

Τα καρύδια έχουν πολλά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν εξαιρετική τροφή για υγιές δέρμα. Είναι μια καλή πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων, τα οποία είναι λίπη που το σώμα σας δεν μπορεί να φτιάξει μόνος του. Στην πραγματικότητα, είναι πιο πλούσια από τους περισσότερους ξηρούς καρπούς τόσο σε ωμέγα-3 όσο και σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Μια δίαιτα πολύ υψηλή σε ωμέγα-6 λιπαρά μπορεί να προάγει τη φλεγμονή, συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονωδών καταστάσεων του δέρματός σας όπως η ψωρίαση. Από την άλλη πλευρά, τα ω-3 λιπαρά μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα σας-συμπεριλαμβανομένου του δέρματός σας. Τα καρύδια περιέχουν μια καλή αναλογία αυτών των λιπαρών οξέων και μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πιθανής φλεγμονώδους αντίδρασης σε υπερβολικά ωμέγα-6.

Aκολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ