ΗΠΑ: Παρατείνουν το κλείσιμο των συνόρων με τον Καναδά και το Μεξικό έως τις 21 Οκτωβρίου

ΗΠΑ: Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν θα χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου, ο Λευκός Οίκος ανέφερε επίσης ότι οι περιορισμοί στα μη απαραίτητα ταξίδια από τον Καναδά και το Μεξικό μέσω χερσαίων συνόρων θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 21 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το CBC Canada, η νέα πολιτική αντικαθιστά μια πολυπλοκότητα ταξιδιωτικών περιορισμών που θεσπίστηκαν για πρώτη φορά από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι και ενισχύθηκαν από τον Μπάιντεν όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του φέτος. “Αυτό βασίζεται σε άτομα και όχι σε προσέγγιση βάσει χώρας, οπότε είναι ένα ισχυρότερο σύστημα”, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου covid-19 Jeff Zients, ο οποίος ανακοίνωσε τη νέα πολιτική τη Δευτέρα.

Στις 9 Αυγούστου, ο Καναδάς άρχισε να επιτρέπει τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς επισκέπτες για μη ουσιώδη ταξίδια, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν να επεκτείνουν τους έκτακτους περιορισμούς στον Καναδά και το Μεξικό σε μηνιαία βάση από τον Μάρτιο του 2020, όταν επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της covid-19

Όσο για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς – οι κανόνες θα είναι αυστηρότεροι, αναφέρει η Global News. Κάθε μη εμβολιασμένος Αμερικανός θα πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις μία ημέρα πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ ή φύγει. Οι πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες δεν θα χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα. Οι αεροπορικές εταιρείες θα αναγκαστούν να συλλέξουν στοιχεία επικοινωνίας από διεθνείς ταξιδιώτες για να επιτρέψουν τον εντοπισμό κρουσμάτων, είπε ο Zients.

Είναι ακόμη ασαφές ποια εμβόλια για την covid-19 θα γίνουν δεκτά, ωστόσο, η απόφαση θα αφεθεί στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων CDC.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here