Κορονοϊός: Συναγερμός για νέα μετάλλαξη, ανθεκτική στα αντιβιοτικά που εντοπίστηκε στο Κεντάκι

Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες το νέο στέλεχος κορονοϊού που εντοπίστηκε σε γηροκομείο στο Κεντάκι των ΗΠΑ.

Μια νέα μετάλλαξη κορονοϊού έκανε την εμφάνισή της στο Κεντάκι των ΗΠΑ, προκαλώντας ανησυχία στους επιστήμονες καθώς δείχνει ανθεκτική στα μέχρι τώρα φάρμακα.

Το συγκεκριμένο στέλεχος, το οποίο έχει προέλευση από την Ιαπωνία, έχει την ονομασία R.1 και φαίνεται πιο επιθετική από τις άλλες μεταλλάξεις και δυνητικά πιο επικίνδυνη.

Η εν λόγω μετάλλαξη, επίσης, έχει την ίδια ακίδα πρωτεΐνης η οποία έχει εντοπιστεί επίσης στις μεταλλάξεις της Βρετανίας, της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής.

Ο λοιμωξιολόγος, William Haseltine, ανέφερε στο Forber: «Η R.1 είναι μια μετάλλαξη την οποία θα πρέπει να προσέξουμε. Φαίνεται πως αρχίζει να αναπτύσσεται στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ».

Η μετάλλαξη εντοπίστηκε σε μεγάλη κλίμακα σε γηροκομείο του Κεντάκι, όπου 45 ηλικιωμένοι τρόφιμοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ωστόσο κανείς δεν ανταποκρίνεται θεαματικά στα μέχρι τώρα φάρμακα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here