Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε σε δραστηριότητες υποβρύχιων καταστροφέων

Άλμα με αλεξίπτωτο και συμμετοχή σε δραστηριότητες υποβρύχιων καταστροφέων για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε σε Θαλάσσιο Άλμα Στατικού Ιμάντα από Ελικόπτερο Chinook CH-47D και στη συνέχεια σε δραστηριότητες Υποβρυχίων Καταστροφέων, μαζί με τους Διοικητές και προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ (ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ), στην θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων που εδρεύουν στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ», ενημερώθηκε για την εξέλιξη της Τετραμερούς Άσκησης «HERCULES-21» που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και συμμετέχουν σε αυτήν Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία. Στη συνέχεια έδωσε κατευθύνσεις για την διεξαγωγή της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών (ΗΔΕ-DV DAY) που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, στην οποία έχουν προσκληθεί Πρέσβεις και ΑΚΑΜ τόσο των συμμετεχουσών όσο και άλλων φίλων και σύμμαχων Χωρών. Παρόντες ήσαν ο Διοικητής της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ Υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διοικητή Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Αιγύπτου, Υποστράτηγο Ahmed Rashed Ahmed Doina. H συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το περιβάλλον ασφάλειας που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή και να επιβεβαιώσουν την υψηλή αξία των συνεκπαιδεύσεων που έχουν ενταθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, γεγονός το οποίο ενδυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο Χωρών και την ανάδειξή τους ως πυλώνες Σταθερότητας και Ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, την Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή.

Μετά την αναχώρηση του από το Μεγάλο Πεύκο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΚΕΠΙΧ), στο Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του ΑΣ/ΚΕΠΙΧ τόσο για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Στόλου όσο και για την τακτική εικόνα της περιοχής του Αιγαίου και της Ανατολική Μεσογείου, με έμφαση στην εξέλιξη της τουρκικής Άσκησης «KARARLILIK 2021» που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και παρακολουθείται από Μονάδες των ΕΔ (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ).

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του ΑΣ/ΚΕΠΙΧ και μέσω αυτού στο σύνολο του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, ευχαρίστησε για τις εντατικές και άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν, με τόλμη, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό στην εκτέλεση της αποστολής τους σε όλο το εύρος της Περιοχής Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ αλλά και πέραν αυτής, πράγμα το οποίο έχει αυξηθεί κατακόρυφα με τις κάθε είδους συνεργασίες που διεξάγονται το τελευταίο ιδιαίτερα χρονικό διάστημα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο, με βάση τον συνολικότερο βραχυμεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για την ανάπτυξη διμερών και πολυμερών σχημάτων με φίλες και σύμμαχες Χώρες. Επίσης έδωσε κατευθύνσεις για την διεξαγωγή της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021», η οποία αρχίζει την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 και στην οποία θα λάβει μέρος το σύνολο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τελευταία στάση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ήταν το Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΣΙΓΑΝΤΕ» όπου εδρεύει η νεότευκτη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), στο Κέντρο Επιχειρήσεων της οποίας ενημερώθηκε για την εξέλιξη της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων της ,ειδικά σε ότι αφορά στην Άσκηση «HERCULES-21», καθώς και για την προετοιμασία συμμετοχής στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ