Κολύμβηση: Το φυσικό συμπλήρωμα στην θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους [vid]

Τα οφέλη της κολύμβησης στην ψυχική υγεία είναι ήδη γνωστά και επιβεβαιωμένα από ένα πλήθος ερευνών. Μάλιστα, ιδιαίτερα το κολύμπι στον ανοιχτό ωκεανό είναι γνωστό ότι προάγει την ψυχική υγεία. Το πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία θαλασσινό νερό λειτουργεί ως φυσικό τονωτικό για το σώμα και το μυαλό. Σύμφωνα με τον πρωτοπόρο και συγγραφέα ευεξίας J.I Rondale, η περιεκτικότητα σε μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό καταστέλλει τα νεύρα για να ανακουφίσει τη νευρική ευερεθιστότητα και να προσσδώσει μια αυξημένη αίσθηση ηρεμίας.

Σε ένα άρθρο στον ιστότοπο MailOnline που περιγράφει λεπτομερώς τα οφέλη της θαλάσσιας κολύμβησης, η διδάκτορας Naomi Collier, οργάνωσε μια δοκιμή που χρησιμοποίησε τη θαλάσσια κολύμβηση ως θεραπεία για την κατάθλιψη. Ενώ ορισμένα στοιχεία της αντίδρασης του ανθρώπινου σώματος και του νου στις επιδράσεις της θαλάσσιας κολύμβησης δεν είναι πλήρως κατανοητά, γίνεται σαφές ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση της σχέσης μεταξύ φλεγμονής και ασθενειών όπως το κοινό κρυολόγημα και η ικανότητα του σώματος να καταπολεμά λοιμώξεις. Το άρθρο συνεχίζει: Δοκιμάσαμε την εξής θεωρία: Βάλαμε μια νεαρή κοπέλα, η οποία ήθελε να σταματήσει τα αντικαταθλιπτικά, σε ένα πρόγραμμα ψυχρής προσαρμογής τη μια μέρα και στη συνέχεια την πήγαμε για μπάνιο σε μια λίμνη την επόμενη μέρα. Η αύξηση της ενέργειας και της ευεξίας της ήταν συγκλονιστική. Έπαιρνε αντικαταθλιπτικά για οκτώ χρόνια, αλλά μέσα σε τέσσερις μήνες ήταν σε θέση να διαχειριστεί τα συμπτώματά της με κολύμπι σε μια τοπική λίμνη.

Την ίδια στιγμή, η κολύμβηση φαίνεται πως είναι μια φυσική και αποτελεσματική παρέμβαση για την διαχείριση του άγχους. Όταν κολυμπάτε στην θάλασσα, το μυαλό σας εστιάζει στη στιγμή. Πρέπει να συγκεντρωθείτε στο παρόν για να προσαρμοστείτε. Αυτή η συγκέντρωση του νου στο παρόν είναι μια μορφή διαλογισμού, κατά τον οποίο γνωρίζετε το περιβάλλον σας αλλά όχι τους περισπασμούς της ζωής. Το αποτέλεσμα αυτού είναι μια απόσπαση από τα άγχη της καθημερινής ζωής και μια ξεκούραστη και πιο ειρηνική κατάσταση του νου.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here