Επιστημονική Έρευνα: Οι περισσότερες γυναίκες δεν λαμβάνουν τακτικές εξετάσεις για καρκίνο ή άλλες επικίνδυνες ασθένειες,


Επιστημονική Έρευνα: Η έρευνα περιελάμβανε γυναίκες από 116 χώρες και περιοχές Μια νέα πολυετής, παγκόσμια έρευνα για την υγεία των γυναικών δείχνει ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν υποβάλλονται σε τακτικές εξετάσεις ή εξετάσεις για καρκίνο και άλλες επικίνδυνες ασθένειες που σκοτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Ο εναρκτήριος Παγκόσμιος Δείκτης Υγείας των Γυναικών για το 2020 απαριθμούσε διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, του καρκίνου και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών. Κατά μέσο όρο, το 33% των γυναικών στις 116 χώρες και περιοχές που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είχαν δοκιμαστεί τους τελευταίους 12 μήνες για υψηλή αρτηριακή πίεση. Λιγότερο από το 19% των γυναικών ανέφεραν ότι εξετάστηκαν για διαβήτη τον περασμένο χρόνο, αν και είναι η έκτη κύρια αιτία θανάτου για τις γυναίκες. Ο καρκίνος του μαστού κατατάσσεται περίπου στην όγδοη θέση μεταξύ των κυριότερων αιτιών θανάτου για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, μόνο το 12% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν δοκιμαστεί για οποιοδήποτε τύπο καρκίνου τους τελευταίους 12 μήνες.

Σε περίπου 40 χώρες, οι αριθμοί ήταν μονοψήφιοι. Παρόλο που οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και λοιμώξεις δεν είναι οι κύριες αιτίες θανάτου, μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας για τις γυναίκες.

Μόνο περίπου το 11% δήλωσε ότι είχε δοκιμαστεί είτε το περασμένο έτος και λιγότερες από μία στις 10 γυναίκες σε 56 χώρες και περιοχές δήλωσαν ότι είχαν κάνει. Ενώ το 88% των γυναικών δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι έλεγχοι βοηθούν στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, το 40% δεν έχουν δει επαγγελματία υγείας τους τελευταίους 12 μήνες. Περίπου 1,5 δισεκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως δεν ελέγχθηκαν για οποιαδήποτε από τις τέσσερις πιο κρίσιμες ασθένειες τους τελευταίους 12 μήνες όταν ρωτήθηκαν το 2020, ανέφερε η Hologic στην ιστοσελίδα της. Χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο βρίσκεται σε μερικά αντηλιακά: Βίντεο μελέτης “Μέσω αυτής της έκθεσης, οι γυναίκες μας λένε αυτό που χρειάζονται. Όλοι πρέπει να ακούσουμε. Στη συνέχεια, δράστε μαζί”, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Hologic Stephen P. MacMillan σε επιστολή που επισυνάπτεται στην έρευνα.

Η πανδημία COVID-19 είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ιατρική περίθαλψη και πολλοί έχουν απομακρυνθεί καθώς ζητούσαν βοήθεια. Η Αμερική, σύμφωνα με την έρευνα, δεν κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα για προληπτική φροντίδα, που βρίσκεται στο Νο 11, πίσω από το Βιετνάμ. Συνολικά, οι ΗΠΑ ήρθαν 26ες, πίσω από το Βέλγιο και μπροστά από το Βιετνάμ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ