Προκαταρκτικά σεξ: Πόσο διαρκούν και πόσο θα έπρεπε να διαρκούν;

Ποια είναι η πραγματική και ποια η ιδανική διάρκεια για τα προκαταρκτικά, αλλιώς γνωστά και ως foreplay στο σεξ; Πόσο συχνά αυτές οι χρονικές περίοδοι συμπίπτουν; Είναι σημαντικό να μην απέχουν κατά πολύ, καθώς με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η αμοιβαία ικανοποίηση μεταξύ των συντρόφων. Μιας και πρόκειται για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για όλους, οι επιστήμονες μίλησαν. Και το έκαναν μέσα από μία έρευνα, η οποία έδωσε φως στα ενδότερα μυστικά της κρεβατοκάμαρας.

Εκατόν πενήντα δύο (152) ετεροφυλόφιλα ζευγάρια ανέφεραν την πραγματική και ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών τους. Την ίδια στιγμή ανέφεραν τις αντιλήψεις τους για την επιθυμητή διάρκεια των foreplay για τα παιχνίδια με τους συντρόφους τους. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες ανέφεραν τη διάρκεια των προκαταρκτικών και των συναναστροφών που θεωρούσαν ότι ήθελαν οι περισσότεροι άνδρες και οι περισσότερες γυναίκες. Η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών παιχνιδιών δεν διέφερε για άνδρες και γυναίκες. Ωστόσο, οι άνδρες ανέφεραν σημαντικά μεγαλύτερη ιδανική διάρκεια επαφής από όση ήταν για τις συντρόφους τους. Η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών και των συναναστροφών ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από την πραγματική διάρκεια και για τα δύο φύλα. Οι γυναίκες, αλλά όχι οι άνδρες, υποτίμησαν σημαντικά την επιθυμητή διάρκεια των προκαταρκτικών και συναναστροφών των συντρόφων τους. 

Επιπλέον, και τα δύο φύλα παρουσίασαν ελαττωματικά στερεότυπα σχετικά με τα ιδανικά σενάρια για άνδρες αλλά όχι για γυναίκες. Θεωρήθηκε ότι οι άνδρες επιθυμούσαν σημαντικά μικρότερη διάρκεια προκαταρκτικών και συναναστροφών από το ιδανικό που ανέφεραν οι ίδιοι οι άνδρες στη μελέτη. Οι αντιλήψεις τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών για την ιδανική διάρκεια των foreplay των συντρόφων τους βρέθηκαν να σχετίζονται περισσότερο με τα δικά τους σεξουαλικά στερεότυπα, παρά με τις αυτοαναφερόμενες σεξουαλικές επιθυμίες των συντρόφων τους. Αυτό το γεγονός υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι βασίζονται σε σεξουαλικά στερεότυπα όταν εκτιμούν τους συντρόφους τους. 

Ιδανικά σεξουαλικά σενάρια

Τα ιδανικά σενάρια ανδρών και γυναικών και τα σεξουαλικά στερεότυπα ανδρών και γυναικών σχετικά με την ιδανική διάρκεια των ερωτικών παιχνιδιών του αντίθετου φύλου ήταν εντυπωσιακά. Βρέθηκε λοιπόν ότι προβλέπουν μοναδικά το σενάριο απόδοσης του παιχνιδιού. Όσον αφορά την ίδια την συναναστροφή, τα ιδανικά σενάρια ανδρών και γυναικών και τα στερεότυπα των ανδρών σχετικά με τη διάρκεια της συναναστροφής που θέλουν οι γυναίκες προκαλούσαν μοναδικά το σενάριο απόδοσης. 

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τη διαφορά ανάμεσα στην απόδοση των ατόμων και στα ιδανικά σενάρια:

  • Άγχος
  • Ανυπομονησία
  • Κόπωση
  • Έλλειψη εμπειρίας
  • Άγνοια
  • Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως ένα μεγάλο όπλο στα χέρια κάθε ζευγαριού είναι η ειλικρινής συζήτηση. Ο διάλογος επιλύει οποιαδήποτε έλλειψη κατανόησης και το αποτέλεσμα σαφώς και θα σας ανταμείψει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here