Ράλι για τη μετοχή της Evergrande μετά τη συμφωνία με τους ομολογιούχους


Με σημαντικά κέρδη 16,74% στα 2,65 δολάρια Χονγκ Κονγκ έκλεισε σήμερα η μετοχή της Evergrande μετά την παρέμβαση της κινεζικής κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους ομολογιούχους της.

Η κίνηση αυτή έστειλε μήνυμα στις διεθνείς αγορές να έχουν εμπιστοσύνη στο σύστημα του κρατικού καπιταλισμού της Κίνας, καθώς μπορεί να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Στην περίπτωση της Evergrande – της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ακινήτων στην Κίνα, η οποία βρέθηκε ξαφνικά στο χείλος του γκρεμού, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει το χρέος των περίπου 305 δισ. δολαρίων που είχε σωρεύσει, η κρατική παρέμβαση ήταν καθοριστική.

Το Πεκίνο με την παρέμβαση του εξασφάλισε πως η αναδιάρθρωση του χρέους της εταιρείας θα γίνει σχετικά ομαλά, πως ένα μεγάλο μέρος του κόστους θα αναληφθεί από το κράτος και πως το υπόλοιπο θα επιμεριστεί στους επενδυτές. Ανάμεσά στους επενδυτές αυτούς είναι και χιλιάδες πολίτες οι οποίοι είτε έχουν τοποθετήσει τα κεφάλαιά τους στην Evergrande, ποντάροντας στην αέναη ανάπτυξή της, είτε έχουν προπληρώσει τα σπίτια που ήθελαν να αγοράσουν, χρηματοδοτώντας έτσι την κατασκευή τους – με περίπου 1,5 εκατομμύριο μονάδες, όμως, να μένουν ημιτελείς, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας της εταιρείας.

Χθες ο πρόεδρος της Evergrande Χούι Κα Γουάν, πραγματοποίησε εσωτερική συνάντηση κατά την οποία προέτρεψε τα στελέχη της εταιρείας να διασφαλίσουν την ποιοτική παράδοση των ακινήτων. Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι η κορυφαία προτεραιότητά του είναι να στηριχθούν οι επενδυτές που έχουν λάβει χρεόγραφα της Evergrande, ώστε να ρευστοποιήσουν τα προϊόντα τους με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ