Jonathan Drouin: Μιλά πρώτη φορά για το άγχος και τις αϋπνίες

Ο Jonathan Drouin επιφανειακά ζούσε το όνειρο. Είχε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα ως παίκτης του χόκεϊ. Έβγαζε αρκετά χρήματα, ήταν επιτυχημένος και είχε όλο τον κόσμο μπροστά στα πόδια του. Όμως ξαφνικά πέρσι αποχώρησε από την ενεργό δράση για “προσωπικούς λόγους”. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν τότε τι είχε συμβεί. Ποιο πρόβλημα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην προσωπική ανέλιξη του αθλητή; Λοιπόν, ο ίδιος πρόσφατα αποκάλυψε σε συνέντευξή του τους δαίμονες με τους οποίους είχε έρθει αντιμέτωπος. Μίλησε ανοιχτά και κατέδειξε την ανάγκη για περαιτέρω ευαισθητοποίηση στον τομέα της ψυχικής υγείας. 

Ήταν οι πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για το λόγο για τον οποίο αποχώρησε από το Montreal Canadiens την περασμένη σεζόν. Σε μια σεζόν κατά την οποία οι Canadiens πήγαν στον τελικό του Κυπέλλου Stanley, ο Drouin αντιμετώπιζε μια μάχη πολύ μεγαλύτερης σημασίας. Ο Drouin αποκάλυψε ότι αντιμετώπιζε άγχος και αϋπνίες που επηρέασαν την ικανότητά του όχι μόνο να παίζει χόκεϊ, αλλά και να ζει μια φυσιολογική ζωή. Δεν ήξερε τι ήταν αυτό που ένιωθε στην αρχή. Όπως πολλοί που πάσχουν από προβλήματα ψυχικής υγείας, υπήρχε δισταγμός στο να αναζητήσει βοήθεια. “Όταν άρχισα να νιώθω άγχος, ήταν δύσκολο να πάω να δω κάποιον ή να ζητήσω βοήθεια. Δεν μπορούσα να αναγνωρίσω τα προβλήματά μου ή τι συνέβαινε”. 

Αντιμέτωπος με την πραγματικότητα

Η αναγνώριση ενός προβλήματος συχνά λέγεται ότι είναι το πρώτο βήμα. Με την ψυχική υγεία να έχει ένα στίγμα γύρω της, η αναγνώριση συχνά καταλήγει να είναι το μόνο βήμα. Ο εντοπισμός και η αναζήτηση βοήθειας είναι συχνά πολύ πιο δύσκολη. Ήταν πραγματικά πέρυσι που έγινε το κλικ. Πήγα να ζητήσω βοήθεια. Έτσι τώρα ξέρω τι συμβαίνει, βλέπω τις μικρές στιγμές που μου δημιουργούν άγχος. Επομένως είμαι πολύ καλύτερα εξοπλισμένος για να το χειριστώ τώρα από πριν”. 

Ο Jonathan Drouin δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες και δεν έπρεπε να το κάνει. Η αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας είναι ένα απίστευτα προσωπικό ζήτημα. Θέλει κουράγιο για να κάνει αυτό που έκανε. Το να μιλάει ανοιχτά για τους αγώνες του δεν θα μπορούσε να είναι εύκολο. Ειδικά σε ένα άθλημα όπου οι παίκτες εξυμνούνται για μτις μονομαχίες και τη φυσική τους δύναμη. Όμως μετά από μήνες δημόσιου σχολιασμού από τους φαν, υποθέσεις και σχόλια ότι ο Drouin ήταν εγωιστής, είπε την αλήθεια του. Το γιατί κάποιοι ένιωσαν την ανάγκη να του επιτεθούν επειδή απομακρύνθηκε από το παιχνίδι δεν θα έχει ποτέ νόημα. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι ως κοινωνία και τέτοιες εκ βαθέων συνεντεύξεις μας ωθούν προς τα εκεί…

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ