Ιταλία: Ιερέας άδειασε το παγκάρι…για να κάνει πάρτι με όργια και ναρκωτικά


Ένας -σεβάσμιος μέχρι πρότινος- ιερέας στην Ιταλία κατηγορείται οτι έκλεψε 117 χιλιάδες δολάρια από δωρεές πιστών στην εκκλησία προκειμένου να αγοράσει ναρκωτικά και να διοργανώσει πάρτι οργίων.

Ο 40χρονος Φραντσέσκο Σπανιέσι από το Πράτο της Ιταλίας έχει τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό μετά το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει σοκ στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τους Τimes, o ιερέας συνελήφθη από τις Αρχές μετά απο πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες ο συγκάτοικός του είχε εισάγει από την Ολλανδία ένα λίτρο του ναρκωτικού GHB, το οποίο είναι γνωστό και ως «ναρκωτικό των βιασμών».

Ο Σπανιέσι και ο συγκάτοικός του φέρεται να χρησιμοποιούσαν ιστότοπους γνωριμιών για να προσκαλέσουν επισκέπτες στα πάρτι τους όπου πουλούσαν και έκαναν χρήση ναρκωτικών. Στην επιδρομή στην κατοικία τους, η αστυνομία βρήκε σύνεργα που χρησιμοποιούνται για τη χρήση κοκαϊνης.

Η Κοστάντσα Μαλέρμπα, η οποία εκπροσωπεί τον ιερέα λέει ότι ο πελάτης της έχει ήδη ομολογήσει ότι προμήθευε ναρκωτικά στα πάρτι του και σύντομα θα ομολογήσει ότι καταχράστηκε τα κονδύλια της εκκλησίας.

Η αστυνομία σκοπεύει να ανακρίνει 200 άτομα που λέγεται ότι παρακολούθησαν τα πάρτι του τα τελευταία χρόνια. Ένας λογιστής ενορίας ανακάλυψε επίσης πρόσφατα ότι ο Σπανιέσι «σήκωσε» περισσότερα από 100.000 δολάρια από τον τραπεζικό λογαριασμό της ενορίας.

Αυτή η δραστηριότητα οδήγησε τον τοπικό επίσκοπο να παρέμβει και να τερματίσει την πρόσβαση του ιερέα στα χρήματα. Όταν ο ιερέας δεν ήταν πλέον σε θέση να αποσύρει χρήματα από τον λογαριασμό της εκκλησίας, φέρεται να άρχισε να παίρνει χρήματα από το παγκάρι και να ζητάει χρήματα απευθείας από το ποίμνιο, λέγοντας ότι μαζεύει χρήματα για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ορισμένοι πιστοί του έδωσαν περισσότερα από 1.700 δολάρια σε δωρεές επειδή ήταν πολύ σεβάσμιος και αγαπητός στην κοινότητα.

Η τοπική εφημερίδα La Nazione, αναφέρει ότι οι πιστοί της ενορίας του έχουν ξεκινήσει νομικές ενέργειες για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Είχαν «μεγάλη πίστη στον νεαρό, λαμπρό, πανταχού παρόντα και ευγενικό ιερέα τους», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ