Αναστασιάδης: Ακύρωσε τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο


Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Ως επίσημη αιτιολογία για την ακύρωση της συνάντησης, δόθηκε το «βεβαρημένο πρόγραμμα» του προέδρου Αναστασιάδη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη που επικαλούνται τα κυπριακά ΜΜΕ – συμπεριλαμβανομένου του κρατικού ΡΙΚ – η απόφαση λήφθηκε μετά την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στην αμερικανική μεγαλούπολη, και τη φωτογράφησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αιφνιδίασε την κυπριακή αντιπροσωπεία που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη και προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Προέδρου Αναστασιάδη.

«Δεν μπορώ να τον συναντήσω όταν μια μέρα πριν ήταν σε φιέστα με τον επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο Κύπριος Πρόεδρος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ