26 Απριλίου 2024

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αύξηση 5% των κρουσμάτων, μείωση 11% των θανάτων την τελευταία εβδομάδα


Όπως ανέφερε ο καθηγητής επιδημιολογίας ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, μικρή αύξηση παρουσίασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα την τελευταία εβδομάδα, κάτι που πιθανώς οφείλεται στο αυξημένο τεστινγκ.

Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 5% περισσότερα κρούσματα σε σύγκριση με την προηγούμενη, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, επισημαίνοντας ωστότο ότι την ίδια ώρα, ο αριθμός των θανάτων δείχνει σημαντική μείωση- για δεύτερη συνεχή εβδομάδα- σε ποσοστό περίπου 11%.

Η πίεση στο σύστημα υγείας παρουσιάζει σημεία ήπιας αλλά σταθερής βελτίωσης, συνέχισε ο κ. Μαγιορκίνης. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ μειώθηκε κατά περίπου 6% και οι εισαγωγές έχουν υποχωρήσει και κινούνται περίπου στις 200 ανά ημέρα. Επίσης, υποχωρεί σταθερά κάτω από το 1 το ισοζύγιο εισαγωγών- εξιτηρίων.

Γκίκας Μαγιορκίνης για Βόρεια Ελλάδα: Πρέπει να αυξηθεί ο εμβολιασμός το συντομότερο δυνατό

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στην κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο εμβολιασμός, στις περιοχές όπου είναι χαμηλά τα σχετικά ποσοστά.

«Πρέπει να δούμε τα σημεία αύξησης της επιδημικότητας σε περιφέρειες στη Βόρεια Ελλάδα όπου ήδη καταγράφονται χαμηλότερες θερμοκρασίες τη νύχτα. Δυστυχώς, σε όσες από αυτές τις περιοχές υπάρχουν χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, αναμένουμε με σημαντική βεβαιότητα ταχύτερη αύξηση της επιδημίας, καθώς και υψηλότερη νοσηρότητα», ανέφερε.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της δυναμικής παραμένει η αύξηση των εμβολιασμών σε αυτές τις περιοχές, το συντομότερο δυνατό, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ