Οργασμός: Τα ευεργετικά οφέλη της σεξουαλικής απόλαυσης

Whats new pussycat? 11 τόλμησαν να απαντήσουν πως προτιμούν τα γατάκια

Η σωματική οικειότητα παίζει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις μας. Το σεξ βοηθά να διατηρηθούν οι σχέσεις δυνατές και ευτυχισμένες, αλλά τα οφέλη της σεξουαλικής απόλαυσης δεν τελειώνουν εκεί. Οι τακτικοί οργασμοί μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη συναισθηματική και σωματική μας υγεία.

Οργασμός: Tα ακόλουθα οφέλη της σεξουαλικής απόλαυσης

  • Μειωμένος κίνδυνος καρκίνου του προστάτη

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνδρες που κάνουν συστηματικά σεξ είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

  • Βελτιωμένο ανοσοποιητικό σύστημα

Μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν προβιοτικά για αυξημένη ανοσολογική απόκριση, αλλά το τακτικό σεξ μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια διαπίστωσε ότι το εβδομαδιαίο σεξ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των αντισωμάτων του σώματος.

  • Τακτικοί Εμμηνορροϊκοί Κύκλοι

Γνωρίζατε ότι το τακτικό σεξ μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του μηνιαίου κύκλου σας; Πολλές γυναίκες έχουν ακανόνιστες περιόδους, αλλά λίγες γνωρίζουν ότι το τακτικό σεξ μπορεί να είναι πραγματικά ωφέλιμο. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα πανεπιστήμια Columbia και Stanford διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα τείνουν να έχουν πιο σταθερούς κύκλους από τις γυναίκες που κάνουν σπάνια σεξ ή δεν κάνουν ποτέ.

  • Μειωμένος Πόνος

Μιλώντας για περιόδους, εάν υποφέρετε από κοινά εμμηνορροϊκά συμπτώματα όπως κράμπες, είναι καλό να γνωρίζετε ότι το σεξ μπορεί να μειώσει τον πόνο. Σύμφωνα με έρευνα, η απελευθέρωση ενδορφινών και κορτικοστεροειδών μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του πόνου. Το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες, οπότε είτε υποφέρετε από πονοκέφαλο είτε από μυϊκό άλγος, το σεξ μπορεί να σας κάνει καλό.

  • Βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία

Η σωματική υγεία και η σεξουαλική υγεία πάνε παρέα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το συχνό σεξ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία. Μια μελέτη μάλιστα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που απολαμβάνουν τακτικά οργασμούς έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ