Απώλειες άνω του 12% για τη μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο


Με απώλειες άνω του 12% ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της μετοχής της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη ώρα η μετοχή διαπραγματεύεται στα 7,91 ευρώ με πτώση 12,31%, όταν χθες έκλεισε στα 9,020 ευρώ.

Η υποχώρηση της τιμής της μετοχής δικαιολογείται από τη φύση της διαδικασίας που επελέγη για την ΑΜΚ.

Αυτή θα γίνει όχι με προκαθορισμένη τιμή, αλλά με τη διαδικασία βιβλίου προσφορών για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών. Δηλαδή οι επενδυτές θα καθορίσουν την τιμή ανά μετοχή στην αύξηση κεφαλαίου.

Οι νέες μετοχές προτείνεται να διατεθούν με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα και ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προτείνεται να γίνει με αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης, εντούτοις προτείνεται να δύναται να ισχύσει ένας μηχανισμός κατά προτεραιότητα κατανομής για τη διάθεση των νέων μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους της εταιρείας που θα συμμετάσχουν στη συνδυασμένη προσφορά.

Η κατά προτεραιότητα κατανομή στη δημόσια προσφορά προτείνεται να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο ποσοστό συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, κατά την ημερομηνία καταγραφής (record date) που θα προσδιοριστεί από το διοικητικό συμβούλιο, έτσι ώστε οι εν λόγω μέτοχοι να διατηρήσουν τουλάχιστον το ίδιο ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η εταιρεία θα μπορεί να εφαρμόσει παρόμοιο μηχανισμό κατά προτεραιότητα κατανομής στις νέες μετοχές που θα διατεθούν στη διεθνή προσφορά, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων κριτηρίων, την επενδυτική συμπεριφορά, τη συναλλακτική δραστηριότητα και τη δέσμευση προς την εταιρεία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ